2016. augusztus 25., csütörtök

Igei megvallások-Isten bölcsességért és kijelentésért

A titkok az Úré, a kinyilatkoztatott dolgok pedig az enyém és az én gyermekeimé mindörökké, hogy e törvénynek minden Igéjét beteljesítsük. (5Móz. 29,29.)
Áldott legyen az Istennek neve örökkön örökké! Mert Övé a bölcsesség és az erő. Ő ád bölcsességet a bölcseknek, tudást és ismeretet az értelmeseknek. Ő jelenti meg a mély és elrejtett dolgokat, tudja, mi van a sötétségben; és világosság lakozik Vele. Neked adok hálát Istenem, és dicsérlek Téged, hogy bölcsességet, kijelentést, hatalmat és szent erőt adtál nekem. (Dán. 2,20–23.)
Kérdezzétek meg a jövendőt Tőlem, fiaimat és kezeim munkáját csak bízzátok rám! (Ésa. 45,11.)
Kiálts Hozzám és én megfelelek, és nagy dolgokat mondok neked, és megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz. (Jer. 33,3.)
Én, az Úr, igazságot szólok, és megjelentem, amik igazak.
Amik eddig történtek, előre megjelentém, szám hirdeté és tudatá azokat, gyorsan véghezvittem, és bekövetkezének. (Ésa. 45,19. 48,3.)
Mostantól fogva újakat tudatok veled: titkoltakat, amelyeket nem tudtál. Mostan rendeltettek el és nem régen, és ezelőtt nem hallottál felőlük. (Ésa. 48,6–7.)
Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket. Vizet szereztem a pusztában; a kietlenben folyóvizeket, hogy választott népemnek inni adjak. (Ésa. 43,19–20.)
Én vagyok az Úr, Istened, aki hasznosra tanítlak, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell. (Ésa. 48,17.)
Uram, Te adsz csodás tanácsot és nagyságos bölcsességet. Bölccsé teszel és megtanítasz az útra, amelyen járnom kell, szemeiddel tanácsolsz engem. (Ésa. 28,29. Zsolt. 32,8.)
Bölcsességnek útjára tanít engem az Úr, vezet engem az igazságnak ösvényén. Így mikor járok, semmi nem szorítja meg az én járásomat; és ha futok, nem ütközöm meg. (Péld. 4,11–12.)
Mert az Úr ád bölcsességet, az Ő szájából tudás és megértés származik. (Péld. 2,6.)
Az Úrnak Szelleme: bölcsességnek és értelemnek szelleme, tanácsnak és hatalomnak szelleme, az Úr ismeretének és félelmének szelleme megnyugszik rajtam. (Ésa. 11,2.)
Istentől vagyok a Krisztus Jézusban, aki bölcsességül lett nekem Istentől, megigazulásul, szentségül és váltságul. Ezért Isten bölcsessége az enyém. (1Kor. 1,30.)
Az értelmem és szívem szemei megvilágosodtak. (Ef. 1,18.)
Nekem kenetem van a Szenttől és mindent tudok. Az a kenet, amelyet kaptam Tőle, bennem marad, és amint az a kenet megtanít engem mindenre, úgy igaz is az, és amiként megtanított engem, úgy megmaradok Őbenne. (1Ján. 2,20. 27.)
Krisztusnak Igéje lakozik bennem gazdagon minden bölcsességben. (Kol. 3,16.)
A bölcsességnek és kijelentésnek szellemét kérem Tőled Atyám, a Te megismerésedben. (Ef. 1,17.)
Isten kijelenti az Ő Fiát bennem a Szent Szellem által az Igén keresztül. (Gal. 1,16.)
Uram, a Te kegyelmed gazdagságát nagy bőséggel közölted velem minden bölcsességgel és értelemmel a Te nagy szerelmedből. (Ef. 1,7–8. 2,4.)
Így eljutok az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára, az Isten és az Atya és a Krisztus ama titkának megismerésére, akiben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve. (Kol. 2,2–3.)
Megállok tökéletesen és teljes meggyőződéssel az Istennek minden akaratában. (Kol. 4,12.)
Hálát adok Neked Atyám, hogy megjelented nekem az életnek útjait; betöltesz engem örömmel a Te orcád előtt. (Csel. 2,28.)
Isten velem van: megszabadít engem minden nyomorúságból, és ad nekem kedvességet és bölcsességet az emberek előtt. (Csel. 7,9–10.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése