2016. augusztus 27., szombat

Az Ige az élet kenyere-Aki mások életét akarja élni,

Aki mások életét akarja élni, önmaga által állított csapdába lép bele. Kétségbe esetten menekül attól , hogy szembesülni kelljen saját éltével. Talán fél, mit talál majd a lelke mélyén. Ezért inkább mások életével, problémájukkal foglalkozik, mások életét igyekszik élni, ezzel akarja figyelmét elterelni önmagáról; ez sokkal egyszerûbb, hiszen a saját életünkért felelsôsséget kell vállalni, szembesülnünk kell a rossz tulajdonságainkkal, és hibáinkkal, ami elég kényelmetlen lehet, és több idôt igényel. Ha viszont ezeket lenyomod a lelked mélyére, és próbálod figyelmen kívül hagyni, azzal nem fog eltünni; az ott lent el lesz raktározva. Megszabadulni akkor tudsz tôlük, ha a felszínre hozod , szembesülsz velük, és tudatosan dolgozol magadon.
Ha nem vagy öszinte magaddal szemben , süllyedsz lefelé. Mindenre figyelsz, csak önmagadra nem! Rohansz, anélkül hogy megállnál és megkérdeznéd magadtól hogy pl. mi az ami ennyire fáj, mire akarja felhívni a figyelmem. Mikor hogyan viselkedek, mire hogyan reagálok, miért viselkedek így,vagy úgy ha valami nem tetszik, és mi az oka hogy nem tetszik. Miért fontos az, hogy mindig más ember élete, viselkedése legyen a témám. Ki mit csinált, mondott, hogyan, és miért. Ülj le és nézz magadba, gondolkodj el magadon, figyelj a belsô hangra. Figyelj magadra!! Ez idôt igényel, és nem elég ha csak egyszer teszed meg ezt, hanem mindig és minden körülmények között szükséges. Ez egy hosszú folyamat, ami nem megy egyik napról a másikra.
Lehet, ezer álarc égett rád a múltban, és már azt sem tudod ki vagy. Játszod a szerepedet, ezt adod, és mutatod a külvilágnak; és ami legbelül van, jó mélyen, azt nem látja senki, még saját magad sem. Csak azt érzed hogy valami nincs rendben. Ezeket az álarcokat felismerni, és leszedni nem könnyü feladat. Viszont nagyon megéri!
Ha az ember hajlandó szembenézni önmagával, azzal esélyt ad a vátozásra, és ezzel egy sokkal jobb minöségû életre. Lebontja falait, megszabadul az áldozati szerepétöl, végre értelmet adva saját életének.
Önmagunk megismerése hosszú út, és rajtad kívül senki nem tud végigmenni rajta. Szembesülnöd kell saját magaddal, és ezt senki más nem teheti meg helyetted. Információkkal gazdagodhatsz mások tapasztalatai által, de ezek csak kis lámpások az életed útján. Neked kell vègigmenni rajta. Neked kell a mélybôl felhozni a megoldandó konfliktusokat, tapasztalatokat, szíved fel nem dolgozott fájdalmait. Isten ebbe egy nagyon nagy segítség! Végtelenül szeret téged, és szeretne segíteni neked, de nem fogja helyetted megtenni Ö sem. Segít nagyon sokat, viszont vannak olyan feladatok az életünkben, amikkel bizony nekünk kell konfrontálódni, saját magunk érdekében.
Amikor Jézus Krisztust a szívembe fogadtam, óriási belsô változásokon mentem keresztül. Attól a pillanattól kezdve elkezdett bennem munkálkodni egy emberi ésszel felfoghatatlan hatalmas jóságos erô. Azok a dolgok amik a felszínen voltak, rövid idôn belül eltüntek. Kisebb problémak szinte maguktól megoldódtak, és éreztem, tapasztaltam Isten gondoskodását az életemben. Az életem egyre jobb lett. Felnyitotta a szemeimet, és hirtelen megláttam az élet lényegét, és értelmét. Megmutatta hogy a rossz tulajdonságokat, fájdalmakat, rossz szokásokat, amik az évek során felgyülemlettek bennem, és csak nyomtam lefele a lelkem mélyére, nekem kell felszínre hozni , szembesülni velük, belátni , megismerni. Amikor ezek megtörténtek, akkor Ö azt onnan eltávolította a kérésemre. Ezáltal megamat is megismertem, és továbbra is folyamatosan fejlôdök, bölcsebb és tudatosabb leszek. Te is megtudod tenni! Istennel minden könnyebb, és szebb. Isten áldása legyen rajtad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése