2016. szeptember 19., hétfő

NÉHÁNY MEGHATÁROZÓ, IRÁNYT MUTATÓ BIBLIAI IDÉZET

NÉHÁNY MEGHATÁROZÓ, IRÁNYT MUTATÓ BIBLIAI IDÉZET
(természetesen a teljesség igénye nélkül)
„BOLDOGOK, AKIK ÉHEZIK és SZOMJÚHOZZÁK AZ IGAZSÁGOT: mert ők megelégíttetnek.”
„BOLDOGOK, AKIK HÁBORUSÁGOT SZENVEDNEK AZ IGAZSÁGÉRT: mert övék a mennyeknek országa.”
„Mert mondom nektek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába.”
Máté evangéliuma 5. rész 6, 10, 20 vers

„… KERESSÉTEK ELŐSZÖR AZ ISTENNEK ORSZÁGÁT, és AZ Ő IGAZSÁGÁT; és ezek mind megadatnak néktek.”
Máté evangéliuma 6. rész 33. vers
„MENJETEK BE A SZOROS KAPUN. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert SZOROS AZ A KAPU és KEKENY AZ AZ ÚT, AMELY AZ ÉLETRE VISZ, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.”
Máté evangéliuma 7. rész 13-14. vers
„Akkor monda az ő tanítványainak: Az aratni való sok, de a munkás kevés.”
Máté evangéliuma 9. rész 37. vers
„Íme, én elbocsátalak titeket, mint juhokat a farkasok közé; LEGYETEK azért OKOSAK mint a kígyók, ÉS SZELÍDEK mint a galambok.”
Máté evangéliuma 10. rész 16. vers
„Jézus pedig monda neki: SZERESD AZ URAT, a te Istenedet TELJES SZÍVEDBŐL, TELJES LELKEDBŐL és TELJES ELMÉDBŐL. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: SZERESD FELEBARÁTODAT (EMBERTÁRSAIDAT), MINT MAGADAT. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.”
Máté evangéliuma 22. rész 37-40. vers
„De AKI MINDVÉGIG állhatatos (KITART) marad, az ÜDVÖZÜL.”
„Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak.”
„Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.”
„Azért LEGYETEK KÉSZEN ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.”
Máté evangéliuma 24. rész 13, 35, 42, 44 vers
„VIGYÁZZATOK ÉS IMÁDKOZZATOK, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de A TEST ERŐTLEN!”
Máté evangéliuma 26. rész 41. vers
„Elmenvén azért, TEGYETEK TANÍTVÁNYOKKÁ MINDEN NÉPEKET, megkeresztelvén (BEMERÍTVÉN) őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében. Tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és íme, én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
Máté evangéliuma 28. rész 19-20. vers
„És mondván: Bétölt (eljött) az idő, és elközelített az Istennek országa; TÉRJETEK MEG, és HIGGYETEK az evangéliumban (ÖRÖMHÍRBEN)!”
Márk evangéliuma 1. rész 15. vers
„Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, MINDEN LEHETSÉGES A HÍVŐNEK.”
Márk evangéliuma 9. rész 23. vers
„És monda nekik: Elmenvén e széles világra, HIRDESSÉTEK AZ evangéliumot (ÖRÖMHÍRT) minden teremtésnek. AKI HISZ, ÉS BEMERÍTKEZIK (megkeresztelkedik), ÜDVÖZÜL; aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nekik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.”
Márk evangéliuma 16. rész 15-18. vers
„És AMINT AKARJÁTOK, HOGY AZ EMBEREK VELETEK CSELEKEDJENEK, TI IS AKÉPPEN CSELEKEDJETEK AZOKKAL.”
Lukács evangéliuma 6. rész 31. vers
„Én is mondom néktek: KÉRJETEK és megadatik néktek; KERESSETEK és találtok; ZÖRGESSETEK és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.”
Lukács evangéliuma 11. rész 9-10. vers
„Ő pedig monda nekik: ADJÁTOK MEG azért ami a császáré, a császárnak, és AMI AZ ISTENÉ, AZ ISTENNEK!”
Lukács evangéliuma 20. rész 25. vers
„Felele Jézus: Bizony, bizony mondom neked: HA VALAKI NEM SZÜLETIK VÍZTŐL ÉS LÉLEKTŐL, NEM MEHET BE AZ ISTEN ORSZÁGÁBA. Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám neked: SZÜKSÉG NEKTEK ÚJONNAN SZÜLETNETEK! (ÚJJÁ KELL SZÜLETNETEK)!”
János evangéliuma 3. rész 5-7. vers
„Péter pedig monda nekik: TÉRJETEK MEG ÉS MERÍTKEZZETEK BE (keresztelkedjetek meg) mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára; és VESZITEK A SZENT LÉLEK AJÁNDÉKÁT. Mert nektek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk. Sok egyéb beszéddel is buzgón kéri és inti őket, mondván: SZAKASSZÁTOK EL MAGATOKAT E GONOSZ NEMZETSÉGTŐL!”
ApCsel 2. rész 38-40. vers
„Mert nem tehetjük, hogy amiket láttunk és hallottunk, azokat ne szóljuk.”
ApCsel 4. rész 20. vers
„… Vajon vettetek-e Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek?”
ApCsel 19. rész 2. vers
„Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.”
Pál levele a Rómabeliekhez 1. rész 16. vers
„Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És NE SZABJÁTOK MAGATOKAT E VILÁGHOZ, hanem VÁLTOZZATOK EL A TI ELMÉTEKNEK MEGÚJÚLÁSA ÁLTAL, hogy MEGVIZSGÁLJÁTOK, MI AZ ISTEN JÓ, KEDVES és TÖKÉLETES AKARATA.”
„Ne győztessél meg a gonosztól, hanem A GONOSZT JÓVAL GYŐZD MEG!”
Róma 12:1-2, 21
„Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 1. rész 18. vers
„És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcsességnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában. Hogy a ti hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Istennek erején nyugodjék.”
„Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 2. rész 4-5. vers; 4. rész 20. vers
„… de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 10. rész 13. vers

„Azért szerelmes atyámfiai ERŐSEN ÁLLJATOK, MOZDÍTHATATLANUL, buzgólkodva az Úrnak dolgában mindenkor, tudva, hogy A TI MUNKÁTOK NEM HIÁBAVALÓ AZ ÚRBAN.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 15. rész 58. vers
„ Mert SEMMIT SEM CSELEKEDHETÜNK AZ IGAZSÁG ELLEN, hanem csak az igazságért.”
Pál második levele a Korinthusbeliekhez 13. rész 8. vers
„Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert amit vet az ember, azt aratja is. Mert aki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; aki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.”
Galátziabeliekhez írt levél 6. rész 7-8. vers
„De EGYET CSELEKSZEM, azokat, AMELYEK A HÁTAM MÖGÖTT VANNAK, ELFELEJTVÉN, azoknak pedig, AMELYEK ELŐTTEM VANNAK, NEKIK DŐLVE, célegyenest IGYEKSZEM az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.”
Pál levele a Filippiekhez 3. rész 14. vers
„Továbbá, TESTVÉREIM (Atyámfiai), AMIK csak IGAZAK, amik csak TISZTESSÉGESEK, amik csak IGAZSÁGOSAK, amik csak TISZTÁK, amik csak KEDVES, amik csak JÓ HÍRŰEK; ha van valami ERÉNY, és ha van valami DICSÉRET, EZEKRŐL GONDOLKODJATOK.”
„MINDENRE VAN ERŐM A KRISZTUSBAN, AKI ENGEM MEGERŐSÍT.”
Pál levele a Filippiekhez 4. rész 8, 13. vers
„A TELJES ÍRÁS Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
Timóteushoz írt 2. levél 3. rész 16-17. vers
„AZ IGÉNEK pedig MEGTARTÓI LEGYETEK és NE CSAK HALLGATÓI, megcsalva (becsapva) magatokat.”
Jakab levele 1. rész 22. vers
„Boldog, aki olvassa, és akik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, amelyek megírattak abban; mert az idő közel van.”
Jelenések könyve 1. rész 3. vers
„AKI GYŐZ, ÖRÖKSÉGÜL NYER MINDENT; és ANNAK ISTENE LESZEK, és az fiam lesz nekem. A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál.”
Jelenések könyve 21. rész 7-8. vers
„Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra. És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltöröli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.”
Jelenések könyve 22. rész 18-19. vers
„BIZODALMAD LEGYEN AZ ÚRBAN teljes elmédből; a MAGAD ÉRTELMÉRE pedig NE TÁMASZKODJÁL. Minden te útjaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útjaidat. NE LÉGY BÖLCS a te MAGAD ÍTÉLETE SZERINT; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól. Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontjaidnak.”
Példabeszédek 3. rész 5-8. vers
„A DOLGOKNAK SUMMÁJA, mindezeket hallván ez. Az ISTENT FÉLJED, és AZ Ő PARANCSOLATAIT MEGTARTSD; mert EZ AZ EMBERNEK FŐ DOLGA! Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen az.”
Prédikátor könyve 12. rész 13-14. vers

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése