2016. szeptember 9., péntek

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

...a maga vagyonából senki semmit nem mondott magáénak, hanem mindenük közös volt.
(Csel 4,32)



Az Úr Jézus azoknak, akik először Isten országát keresik, azt ígérte, hogy mindenek ráadásul megadatnak nékik. Az első keresztyének, különösen közülük is a legszegényebbek ezt csodálatosan megtapasztalhatták. Az első gyülekezet tagjai mindenüket összeadták. Mindenki annyit vehetett ebből el, amennyit a másik testvérre tekintő szeretete megengedett. Senki sem látott szükséget. A hit nem jelentette azt, hogy az első keresztyének nyalánkságokkal élhettek, sem azt, hogy az aranyat halomra gyűjthettek maguknak.

Isten azonban megajándékozta őket azzal, amije a legtöbb gazdagnak nincs meg: "örömmel és tiszta szívvel részesültek az eledelben".

Ezt éli át mindmáig minden igazán hívő szív.

A másik ajándék az emberek részéről való elismerés volt: "az egész nép előtt kedvességet találtak". Hány ember epekedik az emberektől való elismerés és dicséret után, és nem nyeri meg!

Ezek a keresztyének lemondtak minden dicsőségről, a megvetett Jézus oldalán álltak - s megnyerték, amiről lemondtak. A nép egyre inkább tisztelte őket. Az emberek a mindig legmesszebbmenőkig respektálják Jézus igazi követőit.

Végül megajándékozta Isten őket azzal, hogy számuk állandóan növekedett. "Az Úr pedig napról napra gyarapította az egyházat azokkal, akik üdvösséget nyertek."

Némelyek mennyit fáradoznak azon, hogy pártjuk növekedjék.

Az első keresztyének egyszerűen az Úrban bíztak, szerényen megmaradtak az Isten Igéje és az imádság mellett, és Isten gondoskodott arról, hogy naponként új tagok jöjjenek a gyülekezetbe.

Micsoda öröm volt az, amikor naponként láthatták Istennek ezt a munkáját! Micsoda gyönyörűség volt, amikor a rokonok, ismerősök csatlakoztak hozzájuk.

A valódi keresztyénségnek - Isten kegyelme által - vonzóereje van.

"Aki az igazságból való, az hallgat az Isten szavára." Az első keresztyénekről, akik hűségesen ragaszkodtak Hozzá, így gondoskodott Isten. Bárcsak mi is így ragaszkodnánk Hozzá, hogy "ráadásul" nekünk is hasonlókat adhatna!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése