2016. szeptember 17., szombat

Isten csodálatos kegyelme- AZ ÁLDÁSOK SOKASÁGA

''Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és Jézusnak, a mi Urunknak megismerésében. Mivelhogy az Ő Isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való, annak megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott'' (2Péter 1:2-3).

Péter 2. levelének 1. fejezetében ígéretet találtok, miszerint a kegyesség és békesség sokasodni fog bennetek, ha ''hitetek mellé jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt, a tudomány mellé mértékletességet, a mértékletesség mellé tűrést, a tűrés mellé kegyességet, a kegyesség mellé atyafiakhoz való hajlandóságot... emellé pedig szeretetet ragasztatotok'' (2Pét 1:5-7). Ezek az erények csodálatos kincsek... Küzdjünk tehát, hogy a hátralevő rövid időben latba vessük képességeink legjavát. Növekedjünk kegyességben és erőben, és így tegyük nyilvánvalóvá, hogy mennyei erőforrás birtokosai vagyunk. Krisztus így szól: ''Nékem adatott minden hatalom Mennyen és Földön'' (Mt 28:18). Miért kapta volna Krisztus ezt a hatalmat, ha nem értünk? Szeretné, ha felismernénk, hogy idősebb testvérünkként tért vissza a Mennybe, és hogy az Atyától nyert végtelen hatalmát most a mi rendelkezésünkre kívánja bocsátani... Minden szavunkkal és tettünkkel Krisztust kell képviselnünk. Az Ő életét kell követnünk.
Az Őt vezérlő elvek alakítsák a mi cselekedeteinket is azok iránt, akikkel érintkezünk. Amikor biztonsággal kapcsolódunk Krisztushoz, olyan erő birtokában vagyunk, amelyet emberi lény nem képes elvenni tőlünk. A megszentelt élet mesterkéletlen, öntudatlan befolyása meggyőző prédikáció a kereszténység mellett. Minél kevésbé cáfolhatók az érvelések, annál nagyobb ellenállást idézhetnek elő; ám az Isten-szerető életmód olyan hathatós példaadás, amelynek lehetetlen teljesen ellenállna. Fia által az Atya bemutatta a kiválóságnak azt a magas fokát, amelyre az ember eljuthat. Isten élő bizonyságtevőkké tesz minket arról, hogy mivé válhat az ember Krisztus kegyelme által... Kiváltságunk, hogy az Atya olyan szentségre szólít fel bennünket a körünkben, mint amennyire Ő szent. Hatalma által erre képesek is vagyunk. ''Nékem adatott minden hatalom Mennyen és Földön'' (Mt 28:18). Meg tudjuk ragadni ezt a határtalan erőt. 

Ellen White írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése