2016. szeptember 15., csütörtök

Köszöntünk Szent Szellem!-AJÁNDÉKOK MINDENKI JAVÁRA

"Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése." (1Kor 12:7)

William McRae könyvében beszél arról, hogy Bud Wilkinsonnak, az Oklahoma Egyetem futballedzőjének feltettek egy kérdést, mielőtt csatlakozott volna az elnök fizikai erőnlét programjához. "A professzionális sport mennyiben járul hozzá az amerikaiak jó erőnlétéhez?" Válasza ma már híressé vált szállóige: "Semennyiben! A profi futballmeccs egy látványosság, ahol 50 000 ember ül, mind olyanok, akiknek égető szükségük lenne testmozgásra, s nézik azt a huszonkettőt, akiknek pedig már pihenniük kellene."
Ahol a gyülekezet olyan összetételű, hogy van egy közönség, akik nézőként követik néhány jó képességgel rendelkező - de gyakran kiégett - frontvonalbeli előadó munkáját, ott a lelki erőnlét bizony igencsak hiányos. Isten akarata, hogy minden keresztény életében megnyilvánuljanak a lelki ajándékok a Szentlélek hatalma által, s így az egyház, a gyülekezet áldást nyerjen. Ahol ez nem történik meg, ott a közösség nem tölti be szolgálatát a mások iránti gondoskodásban, misszióban és közös Istentiszteletben.
A Szentlélek hatalma által te is részese lehetsz annak, miként tér vissza a kereszténység a gyökereihez, és hogyan kezdi el használni lelki ajándékát minden egyes gyülekezeti tag.
Imádság a mai napra
"Uram, segíts, hogy részt vehessek egyházad szolgálatában!"

Garrie F. Williams írása alapján
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése