2016. szeptember 18., vasárnap

Köszöntünk Szent Szellem!- ERŐ A HATALMAS SZOLGÁLATHOZ

"De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, amint akarja." (1Kor 12:11)

A Lélek kilenc természetfeletti ajándéka közül melyiket tudod leghatékonyabban használni mostanában? A válasz nem a te kívánságodtól függ, hanem a Szentlélek döntésétől, aki azok szükségletei alapján határoz, akikkel ma találkozol. Habár a Lélek látszólag megtervezi, hogy bizonyos emberek különösen hatékonyan munkálkodjanak egyes ajándékokkal, ám bárkit felhatalmazhat, akit betölt, hogy a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően alkalmazza az adományát. Ha valakinek csodára van szüksége, nem mondhatjuk: "Sajnálom, de a dünamisz erejével rendelkező személy épp nincs jelen." Ha gyógyító erő szükségeltetik, nem mentegethetjük magunkat azzal, hogy "sajnos akinél a gyógyítás ajándéka van, most éppen szabadságát tölti". Ellenkezőleg, a keresztényeket arra bátorítja az Ige; hogy kívánják a lelki ajándékokat, törekedjenek arra, hogy megkapják azokat, különösen a prófétálást (1Kor 14:1, 12, 39).
Egy kis csoportban imádkoztunk a gyógyítás ajándékáért, hogy egy férfi, akinek komoly egészségügyi problémái voltak, helyrejöjjön. Az Úr azonban másként döntött: a hit különleges ajándékát adta neki, ami kivételes bátorságot öntött a betegbe. A csoport másik tagja a lelkek megítélésének ajándékát nyerte el, és felismerte, milyen körülmények okozzák az illető betegségét. Egy harmadik a prófétaság ajándékát kapta, és szólt a jelenlévők intésére, épülésére és vigasztalására (14:3).
Ez jó példa arra, hogy a Lélek erejével milyen valódi evangéliumi szolgálatot lehet végezni. Ebbe beletartozik, hogy az emberek törődnek egymással, nem pedig személytelen, formális összejöveteleket tartanak, ami a kulturális kereszténységet jellemzi. A lelki ajándékok - akár természetfeletti erőkről van szó, gyakorlati keresztény szolgálatról, misszióról, támogatásról vagy vezetésről - mind-mind a csapatmunka részét alkotják. Mindez a kis csoportban összpontosul, és kiterjed az egyénekre, a közepes és nagy létszámú közösségekre. Ha még nem vagy tagja egy csoportnak sem, és szeretnéd látni, miként virágoztak a lelki ajándékok a bibliai időkben, akkor itt az ideje, hogy részese legyél a valódi kereszténységnek!
Imádság a mai napra
"Uram, köszönöm neked, hogy minden nap egy új kezdet és új lehetőség arra, hogy téged szolgáljalak, és mások áldására legyek."

Garrie F. Williams írása alapján
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése