2016. szeptember 14., szerda

Köszöntünk Szent Szellem!- TÖREKEDJÜNK A LELKI AJÁNDÉKOKRA!

"A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek." (1Kor 12:4)

1970 előtt alig-alig írtak keresztény szerzők a lelki ajándékokról. Aztán nagyon népszerű lett a teszt, amivel meg lehet határozni erős vagy gyenge pontjainkat, hogy mit szeretünk és mit nem, mire vagyunk képesek és mire nem. Mindezt egy cél érdekében: hogy meghatározza, vajon hol a helyünk Isten művében. Ezt az információt azonban sokszor rosszul használták fel. Ma azonban már hasznos segédanyagok találhatók ahhoz, hogy az emberek felfedezhessék, hogyan szolgálhatnak a leghatékonyabban az Úrnak.
A lelki ajándékokról három alapvető bibliai felsorolás áll rendelkezésünkre, amit imával áttanulmányozhatunk. Két lista természetfeletti ajándékokat vagy támogató szolgálati ajándékokat tartalmaz, a másik pedig a természetfeletti hatalom által megvalósuló ajándékokat sorolja fel. Minden lelki ajándék Jézus Úr voltát magasztalja fel, és nem annak elfogadóját vagy a Szentlelket. Olvasd el a Római levél 12. fejezetéből az Isten ajándékairól szóló részt, és megtalálod, milyen különleges adományokat kap a hívő az Úr szolgálatára. Efézus 4:1-16. verseiben Krisztusnak azon jótéteményeiről olvashatunk, amelyeket a hivatalos szolgálattevőknek ad.
De amikor a 1Korinthusi 12. fejezetében olvasunk a Szentlélek ajándékairól, itt kilenc természetfeletti ajándékról olvasunk, amelyek minden keresztény számára elérhetőek, amikor azokra szükség van az Úr szolgálatában. J. Rodman Williams ezt írta az 1Korinthus 12-ben található ajándékokról: "A lelki ajándékok nem rejtőzködő talentumok vagy csiszolt képességek, amelyek látványosabb módon nyilvánulnak meg. A lelki karizmák nem csak annak kicsit fejlettebb változatát jelentik, ami már korábban is bennünk volt, bármilyen csodálatos módon nyilvánulnak is meg. A Szentlélek ajándékai adományok, nem pedig kiemelt képességek." Ezek a lehetőségek számodra is készen állnak!
Imádság a mai napra
"Kérlek, Uram, add, hogy a tőled kapott összes ajándékot szolgálatodra használjam fel!"

Garrie F. Williams írása alapján
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése