2016. szeptember 12., hétfő

Köszöntünk Szent Szellem! -SZEMÉLYES VÉLEMÉNY VAGY CSALHATATLAN IGAZSÁG?

"De boldogabb, ha úgy marad, az én véleményem szerint;
pedig hiszem, hogy bennem is Istennek Lelke van."
(1Kor 7:40)
 
Ezen mit értesz, Pál? - tehetnénk fel a kérdést számos alkalommal, miközben írásait olvassuk. Még Péternek is akadtak hasonló problémái apostoltársával, és ki is fejezi, hogy "vannak némely nehezen érthető dolgok" a leveleiben (2Pt 3:16). Dr. Stanley M. Horton az 1Korinthus 7:40-hez írt kommentárjában javasol pár magyarázatot: "Miután a házassággal kapcsolatos néhány kérdésről kifejti véleményét, Pál azt mondja: 'Hiszem, hogy bennem is Istennek Lelke van.' (7:40) Egyesek ezt úgy értik, hogy nem igazán Jézus szavait tolmácsolja e témában, hanem hogy benne is Isten Lelke van.
Pál írásaiban sok utalást találunk arra, hogy biztos volt abban: a Szentlélek betöltötte őt. De még a Lélekkel teljes embereknek sem csalhatatlan a véleménye, és félreérthetnek dolgokat mindabból, amit a mennyei lény nyilatkoztat ki számukra. A nagy evangelizátor is ezzel a szituációval szembesült, amikor profetikus kijelentéseket kapott majdani jeruzsálemi letartóztatásáról (Cselekedetek 21:4-14). Ezért figyelmezteti a keresztényeket, hogy ne vessék meg a prófétálást, hanem tegyenek próbára mindent, és ragaszkodjanak ahhoz, ami jó (1Thessz 5:20-21).
Abban azonban nincs semmi bizonytalanság, ahogy a Szentlélek meggyőzi a bűnről azokat, akik teljesen átadják neki magukat. Az amerikai metodista evangelizátor, Sam P. Jones adja közre annak a hölgynek a történetét, aki egy előadás alkalmával odament hozzá, és így panaszkodott. "Dr. Jones, Isten meggyőzött engem arról, hogy bűn van az életemben, de nem tudom pontosan, mi az.. Imádkozzon, és tudni fogja!" - javasolta neki a lelkész. Amint imádkozott, máris megkapta a pontos választ!
Imádság a mai napra
"Uram, figyelmesen hallgatok Szentlelked szavára, mikor meggyőz mindarról, ami üdvösségemhez és bizonyságtevésemhez szükséges."

Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése