2016. szeptember 11., vasárnap

A Végső Reformáció

"Láthatjuk, hogy az egyház az ApCsel.-ben, egy élő szervezet volt.
A hívők közössége volt, akiket a Szent Szellem vezetett.
Az egyház egy mozgalom volt, egy taníványi mozgalom.
Amikor a kereszténység eljutott Görögországba, filozófiává vált. 
Olaszországban intézmény lett belőle.
Európában pedig kultúra...
Amerikában üzlet...Ha egy "testből" üzletet csinálsz, az nem prostitúció? Ez az, amit az egyházzal tettünk. Prostituáltuk Krisztus Egyházát, Krisztus Testét. 
Emiatt van szükségünk megújulásra. Ideje, hogy visszatérjünk ahhoz, amit az ApCsel-ben olvasunk. Isten most visszavisz minket a kezdetekhez. 
Ez lesz a Végső Reformáció.
Tudom, hogy Isten most azt akarja, hogy valami új dolog történjen. Én is tudom, hogy szükség van erre a reformációra. Annak ellenére, hogy teljesen meg vagyok győződve ezekről a dolgokról, mégis nagy félelemmel és rettegéssel írom ezt, mert tudom, hogy ezt nem könnyű elfogadni.

Mindenki örül a Luther Márton által végrehajtott reformációnak. Elfelejtkezünk azonban sok dologról. Elfelejtkezünk azonban arról, hogy az milyen nagy ellenállást váltott ki, aminek eredménye Luther könyveinek elégetése volt és azzal vádolták őt, hogy a gonosz felbérelt követe, hogy Isten egyháza ellen harcoljon. Elfelejtjük, hogy az a reformáció véres háborúkhoz vezetett, amikben férfiak, asszonyok és gyermekek ezrei haltak meg. Elfelejtjük, hogy az egyház akkoriban nem akarta a reformációt és mindent megtett, hogy harcoljon ellene. Most azt gondolhatjátok: Igen, de az a Katolikus Egyház volt. Ma azonban más egyházi felekezetek fogják megpróbálni, hogy harcoljanak Isten akarta ellen. Miért gondoljuk, hogy az másként lesz napjainkban?

Nem azt mondom, hogy mi is halottak ezreit fogjuk látni, de miért gondolnánk azt, hogy minden mosolyogva – szakadások és Isten ellenes munkával és az egyház lerombolásával való vádlás nélkül – történik mindez? Az igazság az, hogy szükség van rá, hogy meglássuk ezt a reformációt és az nem fog mosolyogva megtörténni! Az egyház lerombolásával és megtévesztéssel fognak vádolni és veszélyes elemeknek fognak tartani bennünket, akiktől meg kell védeni a hívőket.

Miért fordult az egyház Luther Márton ellen? Azért történt, mert amit képviselt az ellentétben állt Isten Igéjével? Nem, az ok az nem volt. Nem az volt a kérdés, hogy mit mond a Biblia az egyházról, hanem valami teljesen más. Luther Márton tanítása szembeszállt egy rendszerrel, ami a pénzen, a hatalmon és az uralkodáson alapult. Mondhatjuk, hogy ez aktuális ma is. Az emberek ma is ellene fognak állni annak, és nem azért, mert a reformáció ellentétes lenne a Bibliával, hanem azért mert le fogja rombolni azt a rendszert, amit emberek építettek fel. Pénz, hatalom és uralkodás mai is ugyanúgy komoly dolgok az egyházban.

Ez nem azért van így, mert a pásztorok nem akarják Istent szolgálni és nem akarnak jó dolgokat tenni. Ez leginkább annak a ténynek köszönhető, hogy vagy nem látják, vagy túl sokat veszítenek, ami túl nehézzé teszi számukra, hogy ebbe az irányba menjenek. Ezért amikor azt látják, hogy mások az ő rendszerüket megtámadják, harcolni fognak, nehogy elveszítsék a gyülekezeti tagjaikat – és velük együtt a pénzt, ami szükséges a rendszer működéséhez.

Jézus szenvedélyesen rajong Isten egyházáért a földön. Ugyanez a szenvedély fűt minket is ma? Jézus azt mondta, hogy meg kell fizetni az árát, ha követni akarjuk Őt. Készek vagyunk megfizetni ezt az árat? Ez szakadásokat fog okozni és néhány keresztyén harcolni fog ellene, mert valami olyannak tűnik, mintha az egyházat rombolnák. 

A magam nevében tisztességesen megmondhatom, hogy egyáltalán nem szándékom Isten egyházának lerombolása. Szeretem az egyházat és ezért meg akarom menteni azt. 
Szeretem Isten embereit és szeretem Istent – és ez az oka, hogy miért teszem azt, amit teszek. 
Az egyetlen különbség, hogy az én látásom arról, hogy mi Isten gyülekezete, más, mint amit sokan gondolnak."

Videó összesítő: https://www.youtube.com/user/DanishEvangelist



Forrás: Torben Sondergaard: A Végső Reformáció

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése