2016. május 13., péntek

Zsoltárok 119,85-88

Vermeket ástak nekem a kevélyek, akik nem törvényed szerint élnek. Minden parancsolatod igaz. Galádul üldöznek, segíts meg! Csaknem kiirtottak a földről, mert nem hanyagoltam el utasításaidat. Tartsd meg életemet kegyelmesen, én pedig megtartom intelmeidet.




Ez a szakasz már az előzőekben is előrevetített aggodalmat és az Istenhez való menekülést tükrözi. Egyedül az Élő Isten az, aki bármilyen támadás idején oltalmazónk és segítségünk lehet! Viszont Isten nem csak óv és megvéd, hanem el is rendezi a támadó felet, ahogy sok más helyen is láthatjuk ezt a Bibliában.
Lássuk, hát mivel is indít itt a zsoltár írója: – Milyenek az ő ellenségei, akik rátörnek és vermet, azaz csapdát állítottak neki ravasz módon? 1. Kevélyek; 2. Nem Isten akarata szerint élők. Ez jellemzi azokat, akik szívében a támadás gonosz fullánkja van.
Tehát mit is csináltnak vele?  1. Csapdába csalták; 2. Galádul üldözték; 3. Csaknem kiirtották. És mindezt miért? „…mert nem hanyagoltam el utasításaidat.”[1]  Mert Istenhez ragaszkodik és mélyen bízik, azaz hisz Őbenne. Ezért az író reménységéről bizonyságot téve fordul az Atyához, mint oltalmazóhoz, megmentőhöz. Ez az oltalom ma is érvényes és arra bátorít, hogy én is forduljak oda szenvedő testvéreimhez és azokhoz, akik nem ismerik Istent. Bátorítással és iránymutatással élve, megmutatva nekik, hogy igenis van reménység és van menekülés Jézus Krisztusban, a mai napokban is. Mert: „aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”[2] Mert Jézus a mi reménységünk és az életünk forrása, megtartója.

[1] Magyar Bibliatársulat 2004; Biblia, (Zsolt 119,87b)
[2] Magyar Bibliatársulat 2004; Biblia, (Jn 3,16b)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése