2016. június 21., kedd

Joyce Meyer: Elmélkedj az igén!

Zsoltárok 1,1-2: "Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül; Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal." 

Elgondolkodni, valamin töprengeni. Foglalkozni a gondolattal, tervezni, szemlélődni. Elsősorban azt jelenti, hogy törődni valamivel. Figyelmet szentelni, gyakorolni, szorgoskodni valamiben. Elképzelni, előre megfontolni. Példabeszédek 4,20: "Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet." Akkor figyelünk fel igazán Isten Igéjére, ha elmélkedünk rajta, szemléljük és ízlelgetjük, ha gondolatainkban gyakorolgatjuk és ismételgetjük azt (rágódunk rajta). Az alapvető mondanivaló az, hogy ha azt akarjuk tenni, amit Isten Igéje mond, akkor időt kell töltenünk azzal, hogy gondolkodunk róla. Te is tudod: a gyakorlat teszi a mestert. Az élet egyetlen területén sem várjuk azt, hogy sok- sok gyakorlás nélkül szakértőkké váljunk, miért várnánk mást a kereszténységtől?
Őrizd meg nyelvedet a gonosztól!:
1Péter 3,10: "Mert aki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot" Ez a vers világosan elmondja, hogy az élet élvezete, a jó napok látása szorosan összefügg a pozitív elmével és a pozitív beszéddel. Nem számít, mennyire vagy negatív és mióta vagy ebben az állapotban, én tudom, hogy megtudsz változni, mivel nekem is sikerült. Időbe telt, a Szent Szellemtől jó nagy segítségre volt szükség, de megérte. Neked is megéri, meglátod. Bármi történik is, bízzál az Úrban- és légy pozitív! Ne engedd, hogy negatív és gonosz előérzetek vegyenek körül, inkább keményen állj ellene nekik, Jézus Krisztus nevében! Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése