2016. június 28., kedd

Nicelife-MEGBOCSÁTÁS-3. nap

Néha saját magunknak a legnehezebb megbocsátani. Nem hagy bennünket nyugodni a "bárcsak" gondolata, amely megrabol bennünket a békességtől, és bűntudatot halmoz ránk.  

Ezernyi sértődést cipelünk magunkkal és oly sok neheztelést, amely megkeseríti az életünket. Ó! Milyen jó lenne megtisztulni és felszabadulni: megbocsátani és bocsánatot nyerni!
A KÖNYVBŐL
"Jöjjetek, szálljunk vitába! - mondja az Úr. Ha vétkeitek skarlát-pirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehetek, mint a gyapjú"
(Ésa 1:18).
"Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket" (Zsolt 103:12).


"Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is" (Kol 3:13).
"Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban" (Ef 4:31-32).

ISTEN ÍGÉRETE
"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól" (1Jn 1:9).

CSELEKVÉSI PONT
ALEXANDER POPÉ ANGOL KÖLTŐ ÍRTA:  "TÉVEDNI EMBERI DOLOG, MEGBOCSÁTANI ISTENI." KÉRD ISTENT MA, HOGY SEGÍTSEN MEGSZABADULNI A SÉRTŐDÉSEK ÉS A HARAG TERHÉTŐL! KEZDD AZZAL, HOGY ELFOGADOD ISTEN MEGBOCSÁTÁSÁT, AZTÁN PRÓBÁLD AZT MA VALAKI MÁSNAK TOVÁBBADNI!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése