2016. június 30., csütörtök

KENNETH COPELAND : Hagyd magad mögött a múltat!


De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtem, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékifeszülve, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.– Filippi 3: 13


Kudarc és csalódás. Fájdalmak a múltból, amik mintha soha nem akarnának elmúlni. A legtöbben tudjuk, milyen ezektől szenvedni, de kevesen tudjuk, mit tegyünk velük. Ezért csak tovább sántikálunk, remélve, hogy egyszer valami csoda folytán begyógyulnak azok a sebek.
De ez soha nem történik így. Az idő múlásával sokan egyre rosszabb állapotba kerülnek. Azért, mert ha ahelyett hogy magunk mögött hagynánk a fájdalmas kudarcokat, azokban élünk, valóságosabbá válnak a számunkra, mint Isten ígéretei. A kudarcokra összpontosítunk, amíg depressziósak nem leszünk, és nem tudunk tovább menni, mert attól félünk, hogy akkor újra elbukunk.
Én sokszor kerültem ebbe a csapdába. Aztán egy depressziós napon az Úr így szólt a bensőmben:
”Kenneth, az a problémád, hogy a múlton gondolkozol a jövő helyett. Ne tedd! A hitetlenség a múltra tekint, és azt mondja: ’Látod, ez nem sikerülhet.’ De a hit a jövőre tekint, és azt mondja: ’Ez sikerülhet, és Isten ígéretei szerint, már sikerült!’ A hit a múltbeli kudarcokat maga mögött hagyva kilép, mert a győzelem már megvan.”
Ha a depresszió miatt szellemi mélyrepülésben találod magad, kitörhetsz belőle, mihelyst leveszed a szemedet a múltról, és a jövőre tekintesz – arra a jövőre, amit Jézus Krisztus garantált neked hatalmas és drága ígéretei révén az Igében.
Feledkezz el a múltbeli kudarcokról! Isten is ezt tette. (Zsidó 8: 12) És ha Ő nem emlékszik rájuk, neked miért kellene?
A Biblia szerint Isten kegyelme minden reggel megújul. Ha tehát a szaván fogod Istent, akkor minden reggel egy vadonatúj világra ébredhetsz. Az életedet egyáltalán nem fogja hátráltatni a múlt.
Szóval tedd meg! Helyettesítsd a tegnapi hibákról való gondolatokat a jövődről szóló igei ígéretekkel. Ahogy megteszed, a levertség helyébe remény lép. A szellemi fájdalmak, amik olyan sokáig megbénítottak, hirtelen eltűnnek. Ahelyett, hogy magad mögé tekintenél, és azt mondanád: „Ez nem megy”, nézz előre, és mondd: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít!”
Igei olvasmány: Filippi 3: 1-14
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése