2016. június 22., szerda

KENNETH COPELAND- Válaszd az életet!

Mert a testnek gondolata halál; a Szellem gondolata pedig élet és békesség. - Róma 8:6


Ha választanod kellene az élet és a halál között, hogyan döntenél? A válasz egyértelműnek tűnik. De a valóságban mégsem az.

Tudod, a halál melletti döntés nem feltétlenül azt jelenti, hogy leugrunk a legközelebbi szikláról. Ez nem ilyen egyszerű.
A Biblia szerint ha testi módon gondolkodunk, és belemerülünk e világ dolgaiba, az halál. A Biblia azt is elmondja, mi az élet. „Fiam, az én szavaimra figyelmezz,” mondja a Példabeszédek 4:20-22, „mert életük ezek azoknak, akik megtartják.”
A világi gondolkodás halál. Az Ige szerint való gondolkodás élet.
A Lukács 10-ben van egy történet, ami nagyon jól példázza ezt az alapelvet. Máriáról és Mártáról szól, biztosan ismered. Mária Jézus lábainál ült, és hallgatta Őt, míg tanított, s közben Márta a konyhában sürgött-forgott, és vacsorát készített az ott levőknek.
Végül Márta nem bírta tovább, odament Jézushoz, és azt mondta: „Uram, nincsen arra gondod, hogy az én testvérem magamra hagyott engem, hogy szolgáljak? Mondjad azért néki, hogy segítsen nékem.” Jézus így válaszolt: „Márta, Márta, szorgalmas vagy és sokra igyekezel: De egy a szükséges dolog: és Mária a jobb részt választotta, mely el nem vétetik tőle” (Lukács 10:41-42).
Mária minden mást félretett, hogy hallgathassa az Igét. De Márta hagyta, hogy az életben látszólag fontos dolgok élvezzenek elsőbbséget az Igével szemben. A halált választotta az élet helyett.
Látod, milyen könnyű belecsúszni?
”De Copeland testvér,” mondod talán, „ha nem töltöm minden időmet az élet dolgaival, akkor az életem szét fog esni!”
Tényleg? Márta is biztosan ezt gondolta. Valószínűleg úgy gondolkodott, hogy ha nem főz vacsorát mindenkinek, akkor éhesek lesznek. De nem lettek volna. Jézus azelőtt is tett csodát – amikor tömegeknek adott enni –, és meg tudta volna ezt tenni Márta otthonában is. Márta nyugodtan elhelyezkedhetett volna Jézus lábainál, és lakomázhattak volna egyet Isten költségére!
Ne kövesd el azt a hibát, amit Márta. Ne vesszél el annyira az élet dolgaiban, hogy helytelen módon a halált választod. Határozd el, hogy az Igét teszed az első helyre. Válaszd az életet!
Igei olvasmány: Róma 8:5-13

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése