2016. szeptember 20., kedd

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Az apostolok keze által pedig sok jel és csoda történt..., úgyannyira, hogy az utcákra hordták ki a betegeket, hogy az arra haladó Péternek legalább az árnyéka ráessék valamelyikükre.
(Csel 5,12.15)
 
A Péter által történt csodák három tényt erősítenek meg.

Először: Isten az elbotlott tanítványt lábra tudja állítani. Ha azt a Pétert nézzük, aki átkozódott és esküdözött, s ezt mondta Jézusra: "Nem ismerem azt az embert!", ha látjuk lelkileg a porban heverve, mint a halálos sérült vadat, akkor aligha gondolhatjuk, hogy ez ugyanaz az ember, aki itt Isten eszközeként nagy csodákat cselekszik.

És mégis ugyanaz az ember ez. Ne csüggedjetek el ti, akik megbotlottatok! Igaz az Ige: "Az Úr megtámogat minden elesendőt, és felegyenesít minden meggörnyedtet" (Zsolt 145,14).

Aztán: Isten gyakran szóról szóra meghallgatja övéinek imádságát.

Az apostolok első letartóztatása után így imádkoztak a keresztyének: "Nyújtsd ki kezedet gyógyításra, hogy jelek is és csodák is történjenek..." (Csel 4,30).

S mit látunk itt? Ennek az imádságnak betű szerinti beteljesedését.

Minden időkre igaz: "Beteljesíti az Őt félők kívánságát, kiáltásukat meghallgatja, és megsegíti őket" (Zsolt 145,19).

Végül: Az Úr Jézus ezt mondta: "Aki énbennem hisz, az is cselekszi azokat, amiket én cselekszem, és nagyobbakat is cselekszik azoknál, mert én az Atyához megyek" (Jn 14,12).

Milyen hihetetlennek tűnhetett ez a tanítványoknak! Nagyobbakat cselekedni, mint Jézus! Ez lehetetlen! És itt? Bebizonyosodott, hogy igaz Jézus szava.

Szolgáljon ez hitünk erősítésére: Jézus minden szava pontosan beteljesül, még ha valószínűtlennek tűnik is.

Boldog, aki benne bízik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése