2016. szeptember 10., szombat

REINHARD BONNKE


A kereszténységnek számtalan vetélytársa akad, ha lejjebb rangsoroljuk annál, mint ami, és úgy tekintünk rá, mint egy szabadidős tevékenységre, egy jó ügyre, egy vasárnapi elfoglaltságra, egy kis lelki támaszra öreg napjainkra - mint valami mellőzhető dologra. De a kereszténység egyáltalán nem mellőzhető! A kereszténység maga Krisztus, és Krisztus maga az élet; Ő az élet mindenre kiterjedő célja és ereje, és a Tőle kapott élet miatt létezhetünk. Senki más, semmilyen vallás, se kicsi se nagy, nem képes hasonlót felkínálni. Nekünk olyan valamire van szükségünk, ami akkor is éltet minket, amikor egy közlekedési dugó kellős közepén vagyunk, és akkor is, amikor szerencsétlenségek sora ér minket. Azt mondod, ez lehetetlen? 
Az egész Biblia erről a „lehetetlenről” szól, arról hogy Isten a lényünk legbelső részében hogyan számolja fel a régi élet áporodottságát, hogy valódi életet adjon helyette! 
Jézus mondja: „Én azért jöttem, hogy életetük legyen, sőt bőségben éljenek” (János 10,10). ÉLET! Ez a kereszténység. Legyetek áldottak! 
REINHARD BONNKE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése