2016. május 16., hétfő

Igei megvallások- Ima a családomért

Az Úr Jézus az én békességem, és az Úr Jézus az én családom békessége, 

aki eggyé tette a családomat, és lerontotta a közbevetett választófalat, lerontotta az ellenségeskedést az Ő testében, és eltörölte azt, hogy Önmagában ama kettőt egy új emberré teremtse: békességet szerezvén, és hogy megbékéltesse az Istennel mind a kettőt, egy testben a keresztfa által, megölvén ezen az ellenségeskedést Önmagában, és eljövén békességet hirdetett az én családomnak. Az én családom Istennek házanépe lett, lévén a szegletkő maga Jézus Krisztus. Jézus Krisztusban az egész családom szép renddel összeillesztve, növekedik szent templommá az Úrban. Jézus Krisztusban együtt épül az én családom Isten hajlékává a drága Szent Szellem által. (Ef. 2,14–22.)




Az én családom az igazságot szólja szeretetben, és mindenestől fogva növekedik abban, aki a fej, a Krisztus Jézusban, akiből az egész családom szép renddel egyberakva és egybeszerkesztve, az Ő segítségének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a Testnek növekedését a maga fölépítésére, szeretetben. (Ef. 4,15–16.)

Az én családom ragaszkodik a Főhöz, akiből az egész családom minden tagja, a kapcsok és kötelek által ellátva és egybeszerkesztve, növekedik az Isten szerint való növekedéssel, a szeretet kötelékében. (Kol. 2,19.)

Hogy vigasztalást vegyen az én családom szíve, egybeköttetvén a szeretetben, és hogy eljussanak az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára, az Isten és az Atya és a Krisztus ama titkának megismerésére, akiben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve. (Kol. 2,2–3.)

Atyám, az Úrnak Szellemével és erejével a gyermekeim szívét térítsd az engedetlenségről az igazak bölcsességére, készítsd fel őket, mint az Úrnak tökéletes népet. (Luk. 1,17.)

Abba, Atyám, azért imádkozom, hogy a gyermekeim szeretete még jobban és jobban bővölködjék ismeretben és minden megértésben, hogy megítélhessék, mi a rossz és mi a jó, hogy legyenek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára, hogy teljesek legyenek a megigazulás gyümölcseivel, melyet Jézus Krisztus teremt bennük az Isten dicsőségére és magasztalására. (Fil. 1,9–11.)

És az Istennek békessége, mely minden értelmet felülhalad, megőrzi gyermekeim szívét és gondolatait a Krisztus Jézusban. (Fil. 4,7.)

Abba, Atyám, Istenem, nem szűnöm meg a gyermekeimért imádkozni, és kérni, hogy beteljesedjenek az Isten akaratának megismerésével minden szellemi bölcsességben és megértésben, hogy járjanak méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremjenek, és növekedjenek, Abba, Atyám, Istenem, a Te megismerésedben. Minden erővel legyenek megerősítve a Te dicsőséged hatalma szerint minden kitartásra és hosszútűrésre örömmel. (Kol. 1,9–11.)

Hálákat adok Neked, Atyám, hogy alkalmassá tetted őket a szentek örökségében való részvételre a világosságban, hogy megszabadítottad őket a sötétség hatalmából, és általvitted őket a Te szerelmes Fiadnak királyságába, Jézus Krisztus királyságába, akiben van az ő váltságuk a szent vér által, bűneiknek eltörlése. (Kol. 1,12–14.)

Atyám, Te vagy a békesség Istene, Te, aki kihoztad a halálból a juhoknak nagy pásztorát, gyermekeim hatalmas pásztorát, örök szövetség vére által, az én Uramat, Jézust, tedd készségessé gyermekeim szívét minden jóra, hogy cselekedjék a Te akaratodat; azt munkáld bennem és bennük, ami kedves Teelőtted, a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön örökké. Ámen. (Zsid. 13,20–21.)

Abba, Atyám, Istenem, Te vagy az, aki munkálod gyermekeimben mind az akarást, mind a cselekvést, a Te jókedvedből, hogy legyenek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség között, akik között fénylenek, mint a csillagok e világon. (Fil. 2,13. 15.)

Atyám, hálát adok Neked, hogy mint az agyag a fazekas kezében, olyan gyermekeim szíve, és olyan családom minden tagjának szíve az Úr Jézus kezében. (Jer. 18,6.)

Abba, Atyám, Te, aki véghetetlen bőséggel mindent megcselekedhetsz a bennem és gyermekeimben munkálkodó erő szerint, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk, Néked legyen dicsőség a Gyülekezetben a Krisztus Jézusban, nemzetségről nemzetségre, örökkön örökké. (Ef. 3,20–21.)

Atyám, köszönöm Neked, hogy az angyalok seregei és a hatalmas Szent Szellem közbenjárása elhozzák minden testvéreimet minden népek közül ajándékul az Úrnak. Mert mint az új egek és az új föld, amelyeket én teremtek, megállnak énelőttem, szól az Úr, azonképpen megáll a ti magvatok és nevetek. (Ésa. 66,20. 22.)

Szent Atyám, gyermekeimet és családom minden tagját a szent vér oltalma alá helyezem, és kérem rájuk a szent vér meghintését. A családomban az Istentől elrendelt kapcsokra és kötelekre is kérem a szent vér meghintését, az ellenség nem érintheti ezeket. Köszönöm Atyám, hogy a szent vér megtisztító és oltalmazó ereje működik családom minden tagjának életében. Ahogy írva van, megszólal felettük a szent vér, és jobbat beszél, mint az Ábel vére. A teljes váltságukat és mindenre kiterjedő üdvösségüket szólja a Szellem ereje által Jézus nevének hatalmában. Ámen. (1Pét. 1,2. Zsid. 12,22–24.)

Abba, Atyám, hálát adok Neked, hogy gyermekeimet és családom minden tagját üdvösségben, tökéletességben, békességben, engedelmességben, szent egészségben és beteljesedésben állíthatom a Te trónod elé teljes hitben, a Te erőd szerint, mely bennünk hatalmasan munkálkodik. (Kol. 1,28.) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése