2016. május 16., hétfő

Napi Áhitat-Pünkösdkor már eljött!

Hét témája: Növekedés a Szentlélekben
 

Olvasmány: ApCsel 2,1–4





Legyél Isten embere, a Lélek embere: olyan nyelven fogsz beszélni, amit már régen várnak embertársaid.
„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.”

Magyarázat

Isten ígérete beteljesedett, és mindaz részesült belőle, aki a meghívó szót elfogadta, és Jézus követőjévé vált, engedelmes szívvel. Ma is a legszebb ígéret, ami embernek kijuthat, az, hogy megbékélhet Istennel, és a Lélek által közössége lehet az Atyával.
Gyönyörű kifejezés a lelki ember. Pünkösd óta olyan mélységgel jelenik meg, ahogy soha korábban. Olyanok lehetünk, akiket nem a teste, hanem a lélek irányít. Olyanok lehetünk, akik másokban a lelki lényt látjuk, külsejükön, tetteiken és esetleges hibáikon túl. De ami a legszebb, a lelki ember a Szentlélek hatása alatt és vele kapcsolatban lévő személy. Ugyanakkor az elviselhetetlen és mélyen bosszantó dolgok széles táborába tartozik, ha egy hívő ember vagy a hívők közössége intenzív vallásossággal, erősen képviselt hitvallással, de lelketlenül él, szolgál.
Isten fiaira, a lelki emberekre vár a világ ma is, nem kevesebbre. Nem jó, ha csak vita tárgya, hogy a Szentlélek kitöltetése hogyan valósulhat meg. Természetes és mégis természetfeletti valóságként kell megvalósulnia! Az ígéret a mennyből beteljesült és jelenvaló azokban, akik ma is engedelmes szívvel értik, hallják Isten meghívó szavát. Rajtunk múlik, hogy engedelmességre szánjuk-e magunkat!
(Katona Béla)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése