2016. május 14., szombat

Napi Ige

 BÍZD MAGAD ISTENRE

Isten, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán. 

(2Kor 4,6)

 

2Kor 4,5-16.

5 Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, önmagunkat pedig mint szolgáitokat Jézusért.
6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.
7 Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak:
8 Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe;
9 üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk;
10 Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. 11 Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben.
12 Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek.
13 Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk!
14 Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt.
15 Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére.
16 Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra.


Hosszú ideig azt hittem, bármit képes vagyok megtenni, és mindent az irányításom alatt tartok. A saját kezemmel felépítettem két házat. Az ács- és kőművesmunkát, a vízvezeték- és villanyszerelést mind én végeztem. Később egy cégen belül többfajta pozíciót is betöltöttem. Két évvel ezelőtt feleségem egészsége kezdett megromlani, és át kellett vállalnom minden házimunkát. Ezzel is jól megbirkóztam, amíg a feleségem egy gondozó otthonba nem került. Akkor hirtelen kicsúszott az irányítás a kezemből. Fizikailag belebetegedtem. Az orvosom azt tanácsolta, egyszerre csak egy napra koncentráljak.
A valódi segítség azonban Istentől jött. A feleségem és én már hatvan éve jártunk együtt templomba. Tinédzserként sokszor énekeltük a "Jöjj szívembe áldott Jézus" kezdetű dalt. Most újra, esténként mielőtt lefeküdtem, ennek az éneknek a szövegét kezdtem ismételgetni, és kértem Jézust, hogy segítsen rajtam. És segített. Mert ő mindvégig itt volt a szívemben, csak én nem fordultam hozzá. Nagyon sajnálom, hogy 78 évembe tellett, hogy erre rájöjjek. De most már tudom. Amikor Krisztusra bíztam magam, megváltozott az életem.

Imádság: Úr Jézus, te ismered minden gondolatunkat. Emlékeztess, hogy beszélgessünk veled minden nap. Ámen.

A mai nap jó alkalom, hogy Istenre hagyatkozzunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése