2016. május 3., kedd

Napi Ige:Szereped van Krisztus testében

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Róm 5:5 Káldi ford.)

"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai."
    (1 Kor. 12:27)

Az egyik ok, amiért egy gyülekezeti családhoz kell csatlakoznod, hogy betöltsd az elhívásodat, ami arra szól, hogy gyakorlati módon szolgálj más hívőket. A Biblia azt írja, "Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és mindegyikőtök önálló és nélkülözhetetlen tagja a testnek." (1 Kor. 12:27 - NLT fordítás)

A Te szolgálatodra Krisztus Testében hihetetlenül nagy szükség van - kérdezd meg bármelyik helyi gyülekezetet. Mindannyiunknak van szerepe és minden szerep fontos. Istennél nincs kis szolgálat; mind számít!

Hasonlóképpen nincsenek jelentéktelen szolgálatok a gyülekezetben. Némelyik látható, némelyik a színfalak mögött folyik, de mind értékes. A kicsinek tűnő vagy láthatatlan szolgálatok okozzák gyakran a legnagyobb változást. A mi otthonunkban a legfontosabb fényforrás nem a nagy csillár az étkezőben, hanem a kicsi éjjeli fény, ami megóv, nehogy elbotoljak, mikor éjjel felkelek.  Nincs összefüggés a méret és a jelentőség között. Minden szolgálat számít, mert egymásra vagyunk utalva, mindegyikünk csak a másikkal együtt tudja betölteni a célját.

Mi történik, mikor az egyik testrészed nem látja el a feladatát? Megbetegszel. A tested többi része szenved. Képzeld el, hogy a májad úgy dönt, mostantól csak magának él: "Elfáradtam! Nem akarom többé a testet szolgálni! Azt teszem, ami nekem a legjobb! Majd valaki más átveszi a feladatom."

Mi történne? Meghalna a tested. Ma több ezer helyi gyülekezet haldoklik olyan keresztények miatt, akik nem hajlandóak szolgálni. A lelátón ülnek, mint nézők és a Test szenved.

Isten olyan szolgálatra hív, ami messze felülmúlja a képzeletedet. Jó cselekedetekre teremtett téged, amelyeket előre eltervezett (Efézus 2:10). Bármikor, mikor másokat szolgálsz, valójában Istent szolgálod.

Beszéljétek meg:

    Te hogyan szolgálod Krisztus Testét a gyülekezeteden keresztül?
    Vettél már ki bármikor is "szabadságot" a szolgálatból? Szerinted hogy hatott ez a gyülekezetedre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése