2016. június 3., péntek

Kenneth & Gloria Copeland

Kenneth & Gloria Copeland - Szabadon a félelemtől




Mert nem a félelem szellemét adta nékünk az Isten, hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét. – 2 Timótheus 1:7
Mire gondolnál, ha azt mondanám neked, hogy lehetséges félelem nélkül élni? Elhinnéd nekem mindannak ellenére, amit a híradóban látsz, hogy élhetsz tökéletes békességben? Lehetetlen? Irreális? Nem!
Tudod, a félelem nem csupán egy reakció a külső körülményekre, hanem egy szellemi erő. A bensőnkből indul. És teljesen destruktív. Valójában a félelem a sátán elsődleges fegyvere. Ő a félelemre mozdul, míg Isten a hitre. Az ördög a félelemmel Isten ígéreteit kérdőjelezi meg az életedben.
A Máté 14-ben egy tökéletes példát találunk erre. Jézus azt mondta Péternek, hogy jöjjön hozzá a vízen, „de látva a nagy szelet, [Péter] megrémüle; és amikor kezd vala merülni, kiálta, mondván: Uram ments meg engem!” (30. vers)
Mi tette lehetővé azt, hogy Péter a vízen járjon? A Jézus Szavába vetett hite. Miért kezdett el süllyedni? Mert meglátta a nagy szelet, és megijedt. Nem a szél győzte le Pétert, hanem az attól való félelme! A körülményekre tekintett, megadta magát a félelemnek, és ennek az eredménye kudarc lett. Ha Péter továbbra is Jézusra figyelt volna, nem ingott volna meg a hitében. Semmilyen égzengés vagy földindulás sem tudta volna elterelni a figyelmét.
A hit azáltal fejlődik ki bennünk, hogy elmélkedünk Isten Igéjén. A félelem úgy alakul ki, hogy elmélkedünk a sátán hazugságain.
Isten Igéje a Szellem kardja. Ezt használd minden alkalommal, amikor a sátán ellened jön. Tartsd magad elé a hit pajzsát, és oltsd ki az ördög tüzes nyilait! Szóld a hit szavát, és a félelem el fog távozni!
Igei olvasmány: Zsoltárok 27

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése