2016. július 7., csütörtök

Napi áhítat-Közösségben lenni egymással és az Úrral

Hét témája: A gyülekezet feladatai
 
Olvasmány: 1Jn 1,1–4



Akik személyes kapcsolatban vannak Krisztussal, azokat nem kell félteni, hogy képesek-e jó közösséget alkotni egymással.
„Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és ezért hirdetjük nektek is az örök életet, amely azelőtt az Atyánál volt, most pedig megjelent nekünk. Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal. Ezt azért írjuk meg nektek, hogy örömünk teljes legyen.”

Magyarázat

Ha hiszel, akkor tartozol is valahová. Isten családjához tartozol, és minden más hívő hozzád tartozik. Nem lehetsz valakivé, amíg nem tartozol valahová. Nem lehetsz azzá, amivé Isten akarja, hogy legyél, amíg nem tartozol egy olyan csoporthoz, amely a legmélyebben őszinte közösség. János tanítványként ilyen közösség tagja volt, és ezért tud erről ilyen bátorítóan szólni apostolként.
A gyülekezet Isten családja. Mi mind testvérei vagyunk azoknak, akikkel együtt szolgálunk és dicsőítünk, és ebben a tudatban kellene bánnunk velük. A legjobb hely, hogy megtanuld, hogyan kell szövetkezni egymással: a gyülekezet.
A hiteles keresztény közösségekben az emberek kölcsönös egymástól függést tapasztalnak meg. Ez a kölcsönösség az adás és az elfogadás művészete. A kölcsönös együttműködés a közösség szíve – viszonzáson alapuló kapcsolatok építése, a felelősségek megosztása, és egymás segítése.
Egyikünk sem figyelmes ember természeténél fogva, mert hajlamosak vagyunk először magunkra gondolni, és nem pedig mások szükségeire. Ápolni az életed közösségben sok munkát vesz igénybe. Megtanulni összhangban lenni, és egymással jól összedolgozni gyakorlást igényel. De ha így teszel, látni fogod, hogy erőfeszítéseid a boldogság és az erős kapcsolatok gyümölcsét termik majd.
(Sinka Csaba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése