2016. július 19., kedd

Igei megvallások

Megparancsolta nekem az Úr: Légy bátor és erős!



Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz. (Józs. 1,8. 9.)

Így szól hozzám az én Istenem: Én az Úr, aki előtted megyek, én leszek teveled; el nem maradok tőled, sem el nem hagylak: ne félj és ne rettegj! Veled leszek; el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled. (5Móz. 31,8. Józs. 1,5.) 

Légy bátor — azt mondja az Úr — légy bátor és cselekedd az Igét, amellyel szövetségre léptem veled, mert én veled vagyok és az én Szellemem benned és közöttetek marad. Ne félj, mert én veled vagyok és megtöltöm házad dicsőséggel. (Agg. 2,4. 5. 7.)

Ezért én erős és bátor vagyok, nem félek és nem rettegek mert az Úr, az én Istenem maga jön velem; nem marad el tőlem, sem el nem hagy engem. (5Móz. 31,6.)


Állandóan velem van az Úr keze, sőt az Ő karja erősít meg engem. Nem nyomhat el az ellenség, mert előttem rontja meg szorongatóimat. Velem van az Ő hűsége és kegyelme, és az Úr szent nevével magasztaltatom fel. (Zsolt. 89,21–24.)
Veled vagyok mindenütt, valahová mész, és kiirtom minden ellenségedet előtted; és nagy hírnevet szerzek neked, mint a nagyoknak, akik e földön vannak. (2Sám. 7,9.)


Uram, Te adtad beszédedet az én számba, és kezed árnyékával födöztél be engem. Ímé, ezért áldott vagyok, magasságos, felséges és dicső leszek nagyon. (Ésa. 51,16.52,13.) 


Bátran kijelentem és megvallom Isten Igéjét a Menny és a föld felé. Bátor vagyok, mint az ifjú oroszlán, mert Jézus Krisztusban igazzá váltam, megigazultam Isten előtt. (Péld. 28,1. 2Kor. 5,21.)

Nem félek, mert Isten nem a félelem szellemét adta nekem, hanem az erőnek, szeretetnek és józanságnak szellemét. (2Tim. 1,7.)


Jézus Krisztusban van az én bátorságom és bizoda−lommal, félelmek nélkül való menetelem Hozzád, Atyám, a Jézus Krisztusban való hit által. (Ef. 3,12.)


Atyám, hálát adok, hogy bátorságot adtál nekem, Jézus nevében. Bátorsággal lépek be a mennyei szentélybe Jézus vére által. Bizalommal és bátorsággal járulok Eléd, a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjek és kegyelmet találjak a szükséges időben. (Zsid. 10,19. 4,16.)


Meg van írva: Álljatok ellen az ördögnek, és megfut tőletek. Én Krisztus Jézusban bátran állok szembe az ellenséggel, erős vagyok a hitben. Ellenállok a betegségnek és a szegénységnek Jézus nevében. Jézus eltörölte a parancsolatokban az ellenem szóló kézírást, és azt eltette az útból, oda−
szegezvén a keresztfára; lefegyverezvén a szellemi fejedelemségeket és hatalmasságokat, győzelmében bátran mutogatta őket, diadalt aratván felettük. 

(Kol. 2,5–7. 10. 14. 15.)

Ezért bátran mondom: sátán, te le vagy győzve, az én Istenem és az én Jézusom uralkodik mindörökké. Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat énnékem!
- [Zsolt. 118,6.]
ÁMEN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése