2016. augusztus 22., hétfő

Nicelife-Szokásformálás-AZ ANYAGIAK-18.nap

A temetés mindenki figyelmét felkeltette, mivel az elhunyt elképzelhetetlenül gazdag volt. A helyiség végében két ismerős beszélgetett a végrendeletben foglaltakról:
"Mennyit hagyott hátra?" - kérdezi az egyik. "Mindet." - mondja a másik.


Ez a történet megfelelően illusztrálja A Könyv hozzáállását az anyagiakhoz. Akármilyen hasznos is legyen, a pénz nem élvezhet elsőbbséget az életünkben. Az örökkévalóságba pedig nem vihetjük magunkkal. Jézus mondta: "így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag" (Lk 12:21).
A KÖNYVBŐL
"..mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki semmit belőle. De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele " (1Tim 6:7-8).

"..megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: Nagyobb boldogság adni, mint kapni" (ApCsel 20:35).
"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal..." (1Tim 6:17-18).
ISTEN ÍGÉRETE
"...gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet" (1Tim 6:19).



CSELEKVÉSI PONT
A LELKI NYERESÉG ÖRÖK. FEKTESSÜNK BE AZ EMBEREKBE! SZÁMOLD ÖSSZE AZ ÁLDÁSOKAT ÉS OSZD MEG VALAKIVEL, AKI NEM OLYAN SZERENCSÉS, MINT TE! LEGYÉL MA ÁLDÁSSÁ VALAKI SZÁMÁRA!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése