Hozzávalók:
8 tojás sárgája + fehérje
28 deka finomliszt
8 deka rétesliszt
30 deka porcukor
1,2 deci olaj
1,2 deci tej
1 sütőpor
2 ek kakaó
A tojások sárgáját felverem a porcukorral, beleteszem az olajat, tejet, majd a liszttel elkevert sütőport és kakaót. Hozzáadom a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben sütöm tűpróbáig 150 fokon.
Amikor kisült, kiborítom, még frissen lehúzom róla a sütőpapírt és a rácson hagyom kihűlni.
Ezután elkészítem a másik lapot.
Ismét zsírozom, lisztezem a tepsit, aljára sütőpapírt teszek.
Ezután elkészítem a másik lapot.
Ismét zsírozom, lisztezem a tepsit, aljára sütőpapírt teszek.
A másik lap hozzávalói:
8 tojás fehérje
30 deka porcukor
15 deka darált dió
10 deka liszt
sütőpor
15 deka befőtt meggy, de így utólag nyugodtan mondhatom, elbír egy teljes üveggel.
A tojásfehérjéket felverem a porcukorral, belekeverem a darált diót, lisztben elkevert sütőport, majd a tepsibe öntve beleszórom a meggyet is arányosan elosztva.
150 fokon kisütöm. Tűpróba után kiborítom ezt is a rácsra és hagyom kihűlni.
Kicsi édes morzsával vagy liszttel szoktam megszórni a tetejét, amit ráborítok a szilikonos sütőpapírra, így nem fog odaragadni.
Miközben hűlnek a lapok, elkezdem a sárga krém elkészítését.
Hozzávalók:
8 tojás sárgája
Miközben hűlnek a lapok, elkezdem a sárga krém elkészítését.
Hozzávalók:
8 tojás sárgája
1 egész tojás
25 deka porcukor
Egy edénybe vizet forralok, felé helyezek egy kisebb edényt. Így gőz felett besűrítem a tojásokkal felvert porcukrot, majd kihűtöm. Ezután belekeverek egy RAMA margarint.
25 deka porcukor
Egy edénybe vizet forralok, felé helyezek egy kisebb edényt. Így gőz felett besűrítem a tojásokkal felvert porcukrot, majd kihűtöm. Ezután belekeverek egy RAMA margarint.
Ezt a krémet kétfelé veszem.
A süti összerakása:
Barna piskóta-sárga krém- meggyes lap-sárga krém-barna piskóta.
Tetejére olvaszthatunk csokoládét.
Csak hidegen szeleteljük, akkor lesz a királyfi szeletünk dekoratív és gusztusos.
A süti összerakása:
Barna piskóta-sárga krém- meggyes lap-sárga krém-barna piskóta.
Tetejére olvaszthatunk csokoládét.
Csak hidegen szeleteljük, akkor lesz a királyfi szeletünk dekoratív és gusztusos.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése