2024. május 16., csütörtök

🌹MILYEN EGY JÓ KERESZTÉNY?⭐

,,💞Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat.,,
Első Korinthusi levél 13.fejezet 11.vers

Milyen a jó keresztény? Létezik olyan, hogy vannak bizonyos jellemvonások, szokások, amelyek jóvá tesznek egy Istenben hívő embert? Pontosabban, jobbá? A teljesség igénye nélkül engedd meg, hogy felsoroljak egy néhányat…

Jó keresztény vagy, ha minden hétvégén elmész a gyülekezetbe/templomba és pontos időben érkezel, aktívan részt veszel és lehetőleg nem sietsz el az alkalom végeztével, hanem ott maradsz és megéled a közösséget. Jó keresztény vagy, ha hosszasan és gyakran imádkozol, akár magányodban, akár a közösségben, hiszen az embereknek látniuk kell, hogy neked milyen mély kapcsolatod van Istennel. 
Jó keresztény vagy akkor is, ha adakozásról van szó egy nagy cél érdekében. 
A nagy cél nagy port kavar és fontos, hogy mindenki lássa mennyire fontos a gyülekezet/templom előre menetele és egyházad támogatása. Végül pedig, de nem utolsó sorban, jó keresztény vagy, ha mindenkivel jóban vagy, nincsenek ellenségeid, kedves és nyájas vagy, hiszen Jézus is ezt tanította.

Kedves Olvasó! Had mondjak egy megosztó dolgot: nem ezektől leszel jó keresztény! 
Az imént felsorolt jellemvonások, viselkedési minták fontosak és szükségesek a hitélet megéléséhez, de téves úton jár az, aki azt vallja, hogy ettől jó egy keresztény, vagy esetleg jobb, mint a többi.

A valóság valahogy így szól:
Jót teszel a lelkednek és a testednek is, ha hétvégén megpihensz és egy teljes napot Istennek szentelsz. Nem azért, mert ettől jobb leszel, mint más, hanem mert ettől jobban leszel! 
Akkor válsz lelkivé, ha imáidban nem a mennyiségre törekszel, hanem a minőségre. Isten a szívedre kíváncsi, nem a szavaidra. 

Az adományok valójában a te bizalmadat építik Isten felé és amikor ezt megérted, akkor eltűnik a hivalkodó adakozás és felváltja a csendes segítségadás.
Végül pedig, szelídnek, csendesnek és mosolygósnak lenni szép és áldott dolog, de ha képmutatással társul, veszélyessé válhat. Kedvességünk ne elvárás legyen, hanem eredmény, amit az őszinteség és az egyenesség hordoz magában. Jézus kedves volt, de nem képmutató.

Váljunk lelki felnőttekké, hogy életünk áldássá váljon mások számára!


Áldott napot!
Szerző: Pörneki-Csomó Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése