2016. augusztus 18., csütörtök

Köszöntünk Szent Szellem!-AZ ÉLET KRISZTUSBAN

Garrie F. Williams-

 "Hogyha pedig Krisztus tibennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a Lélek ellenben élet az igazságért." (Római levél 8:10)

Krisztus megígérte, hogy elküldi a Szentlelket az Ő nevében (Jn 14:26), ezért nevezi Pál többek között "Krisztus Lelkének". A Fiú, aki most mennyei Atyjának trónján ül, Szentlelke által van jelen népe között. Minden újjászületett keresztény szívében hit által lakozik ott a Megváltó, vagyis Lelke a "belső emberben" (Efézus 3:16-17).
Most már értjük, miért nem akarja a lelkek ellensége, hogy a keresztények tudják, mit jelent a Szentlélekkel való betöltekezés. A sötétség erői érzik, hogy vereséget szenvednek annak az embernek az életében, aki teljes tudatában van a benne élő Jézusnak. Habár teste "holt a bűn miatt", és arra ítéltetett, hogy visszatérjen a porba, az újjászületett hívőkben azonban ott az élet elve, amit soha semmi nem pusztíthat el. Ha elfogadtad Jézust, a Megváltódat, a lényedben legbelül ott van az élet örökkévaló forrása, nevezetesen a Szentlélek. Ő nem adja vagy alkotja az életet. Ő maga az élet. Akiben ott van a Lélek, az élet is ott van abban, mert "akié a Fiú, azé az élet" (1jn 5:12). Pál szerint "a Lélek... élet az igazságért". Ez nem a mi igazságunk, nem is a törvény igazsága, hanem Jézus Krisztus igazsága, amit megtérésekor tulajdonít Isten még a leggonoszabb bűnösnek is.
A gondolat, hogy a kereszténynek meg kell dolgoznia azért, hogy az örök életet elnyerje, az ellenség legégbekiáltóbb taktikája. Először is miért kell erőlködnie azért, amit már úgyis ajándékba kapott? A Szentlélek a menny legcsodálatosabb ajándéka számunkra (Cselekedetek 2:38; 10:45), és az örök élet is az (Római levél 6:23). Másodszor ha tettekkel akarja kiérdemelni az örök életet, az mindig az ellenség csapdájába vezeti vissza az embert, vagy az elcsüggedés, vagy pedig a büszkeség miatt. Illeszd be nevedet Róma 8:10 versébe, és mondd el: "Dicsőítelek téged, Uram! Krisztus bennem él ma, jóllehet a testem halálra szánt a bűn miatt, ám a Szentlélek betölt örök élettel, mert Jézus igazságát nekem tulajdonítja Isten."
Imádság a mai napra
"Szeretet Ura, add, hogy mindig tiszteljem Krisztus életét bennem, és azért éljek, hogy megdicsőítsem nevét!"
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése