2016. augusztus 2., kedd

Varga László - Isten asztaláról

"Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, és felvitte őket külön egy magas hegyre. És szemük láttára elváltozott: arca fénylett, mint a nap, ruhája pedig fehéren ragyogott, mint a fény. És íme, megjelent előttük Mózes és Illés, és beszélgettek Jézussal. Péter ekkor megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: Uram, jó nekünk itt lennünk." (Máté 17,1-4)


El kell olvasni az egész történetet. Nem boszorkányság, nem szellemidézés. Jézus a kiválasztott apostolok előtt megnyit egy ablakot, és bepillantást ad a másik világba, a menny életébe. 
Röviden: Ő ott is ugyanaz lesz, de nem a megszokott fizikai testben, hanem egy más, testetlen létformában. Ott lesz Mózes és Illés, tehát a Jézus születése előtt élt istenfélő emberek is egy közösségben, ugyanabban az üdvösségben élnek, mint az üdvözült keresztyének. 
A tanítványokat már ebben a látomásban megérinti a menny boldogsága: Péter, félöntudattal, nem hagyhatja szó nélkül, milyen jó ott lenni. Ezt még a tanítványok közül is csak azok láthatták, akiket erre Jézus külön kiválasztott. De azok olyan meggyőződéssel tudták továbbadni, hogy évezredeken át bizonyosságot jelent minden Krisztusban hívő számára. - Az ember emberségének egyik alapvető sajátossága, hogy látja azt is, amit szemével nem lát. Akkor vagy Jézus hívő tanítványa, ha te is magad előtt látod ezt a csodatörténetet. Nyisd meg bátran lelki szemeid, és lásd meg magadat is Krisztussal a menny világában!

Uram, Te csak három tanítványodnak mutattad meg a menny csodáit. 

Add, hogy én legyek a negyedik. Hogy én is láthassam már itt, állandóan, a fényt, mely megdicsőült arcodról sugárzik! 
A boldogságot, mely a Péter lelkét eltöltötte ott a hegyen. Lássam magam magad mellett abban a dicsőségben. És semmiféle földi nyomorúság vagy hamis bölcsesség ne homályosíthassa el ezt a látást, ezt az érzést! Nem látom mindig, vagy csak nagyon homályosan, azért van tele az életem szomorúsággal. Nyisd meg szemem, mint annyi vakét! 
Méltass engem is arra, mint apostolaidat, hogy lássam és képes legyek másokkal is megláttatni örök mennyei dicsőségedet!
 Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése