2024. június 5., szerda

🌹Embernek lehetetlen...⭐

,, 💞Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta nekik: Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.,, Máté evangéliuma 19.fejezet 26.vers

Előfordult már veled, hogy egy cél érdekében mindent megtettél és ennek ellenére úgy érezted, hogy mégsem? Az evangélium története egy ilyen esetet mesél el…

Érdemes elolvasni az idézett fejezetet, mert mély mondanivalója van, amelyekből néhányat ki is emelnék a teljesség igénye nélkül.

1.)Isten az egyedüli, aki jó! Nem arról van szó, hogy nincsenek jó emberek, kedvesek és segítőkészek, vagy talán körülöttünk mindenki rossz és senki sem jó. Jézus arra próbál rávilágítani, hogy az egyedüli, aki példa és akihez mérnünk kell a jóról való gondolkodást, az maga Isten! 

2.)Bemenni az örök életbe nem lehetetlen! Örök életet kapni vagy ha úgy tetszik elnyerni (ugyanis nem azonos a kettő) nem lehetetlen. János apostol a következőt írja le: 
”Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet.” (Jn.3:36) Tehát a recept egyszerű: hinni és engedelmeskedni. 

Végül pedig 

3.)nincs lehetetlen! Nyugodtan bombázhatjuk kérdéseinkkel, kételyeinkkel vagy aggodalmunkkal Istent, Ő egyetlen higgadt és nyugodt mondattal fog válaszolni: embereknek lehetetlen, de én Isten vagyok, nekem minden lehetséges!

Az Úr nem kezd magyarázkodásba, nem akar meggyőzni hatalmáról, erejéről vagy mindentudásáról. Nem fog meggyőző érveket hozni, hogy higgy neki, mert nem tartja szükségesnek. 
Neki nincs szüksége arra, hogy bizonygassa hatalmát, ellenben veled, akinek szüksége van a megerősítésre és azt meg is adja. „Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.”

Olvasd el még egyszer. Talán még egyszer, de most úgy, hogy épp egy előtted álló kihívásra gondolsz. Gondolj arra, hogy a feladat, amellyel szembenézel Isten előtt is ott van. 
Ő is azt látja, tapasztalja, amit te. Átérzi a félelmedet, a kétségbeesésedet és a bizonytalanságodat. „Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.” 

Istennek minden lehetséges!

Áldott napot!

(Pörneki-Csomó Hajnalka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése