2017. november 20., hétfő

Reggeli ima

Mindenható Istenünk, hálásan köszönjük ezt a csendes reggelt és köszönjük, hogy színed előtt állhatunk itt a téged imádók közösségében.

Segíts minket Urunk, hogy valóban tudjunk téged teljes szívből imádni. Sokszor oly cserzetté válik a lelkünk. Sok csalódás után bizalmatlanok leszünk mindenkivel szemben. 
Bevalljuk bűnbánattal, hogy sokszor neked sem hiszünk. Talán rábólintunk arra, amit mondasz igédben, de adott esetben nem merjük azt komolyan venni.

Könyörülj rajtunk és segíts most felemelni a tekintetünket tereád. Fordítsd mindannyiunk szívét magad felé, és ajándékozz meg minket olyan Igével, ami megtisztít, újjáteremt, eligazít. 
Ajándékozz meg minket most a veled való találkozással.

Köszönjük, hogy ez lehetséges, köszönjük, hogy ez nem üres papos fordulat, hanem te ígérted meg, hogy eléje mész az úton mindazoknak, akik téged szívükből keresnek és egyedül tőled várnak mindent. Segíts el minket eddig, hogy legalább reád-szorultságunkat hadd lássuk igazán, és hadd éljük át mélyen.

Hadd nyíljék meg a szánk, amely oly sok feleslegeset és hitvány dolgot fecseg, és tudjuk megvallani: bízunk benned. Adj nekünk hitet, hogy valóban várjuk tőled az isteni megoldást és útmutatást. Engedd, hogy értsük Igédet, és magunkra tudjuk azt venni. Legye a te beszéded most is ír és gyógyító erő.

Kérünk, gyógyítsd sebeinket. Szabadíts meg hangos és dörömbölő önmagunktól. Segíts, hogy alázatosan kinyissuk magunkat, és magunkkal vigyük azokat az értékeket, amiket csak tőled kaphatunk. Te pedig osztogasd gazdagon ajándékaidat.

Könyörgünk hozzád, Úr Jézus, hogy te legyél a Magvető és Te legyél a Szabadító!
Győzz meg mindannyiunkat arról, hogy készen van a szabadulás minden benned hívő számára. 
Adj mindenkinek bocsánatot és szabadítást.

Ajándékozz meg külső-belső csenddel és add, hogy ha a te szavadat halljuk, meg ne keményítsük a szívünket. ÁMEN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése