2016. július 11., hétfő

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

Alfred Christlie-

 "És íme, angyal illette őt, s ezt mondta neki: Kelj fel, egyél..., mert erő felett való utad van." (l.Kir. 19,5. 7)

Máskor milyen csodálatosan meghallgatta Isten Illést! Kérésére bezárult az ég, majd újra megnyílt. Imádságára tűz szállt le az égből. De most nem lehetett elmondani: "És meghallgatta az Úr Illés szavát." (l.Kir.17,22) Kérése: "ó, Uram, vedd el az én lelkemet!" meg nem hallgatott imádság maradt.

Isten országa nagy embereinek gyakran meg kellett tapasztalniuk, hogy Isten elutasítja imádságaikat. Mózes nem mehetett be az ígéret földjére (5.Móz.3,23), Pálnak hordoznia kellett a tövist a testében és Illés sem halhatott meg kívánsága szerint.

Isten mégsem hagyta szolgáját a kísértésben. Látta a próféta legbensőbb vágyát, hogy ti. szeretné látni Isten dicsőségét. Ezt a mély vágyakozást akarta Isten elcsendesíteni, ezért nem hívta még haza. Sokkal inkább isteni gondviselésének újabb tanújelével ajándékozta meg. Egy angyal hozott a prófétának ételt és italt.

Aztán mély, nyugtató álmot küldött szemére és új feladattal ajándékozta meg.

Igen, Isten ki tud szabadítani a kísértésekből. Aszáf mondta egyszer: "...nehéz dolog ez szemeimben, míglen bementem az Isten szent helyébe..." (Zsolt.73,17) Ott ajándékozta neki Isten a megmentő kijelentést.

Mózest összeroppanás fenyegette a nép ránehezedő terhe miatt. Így kiáltott: "Nem viselhetem én magam mind az egész népet, mert erőm felett van. Ha így cselekszel velem, kérlek, ölj meg..." (4.Móz. 11,14-15) - és Isten 70 vénet ad mellé.

A halálos beteg Ezékiásnak, aki sírva könyörög, még 15 évet ad életéhez (Ézs. 39,2-5).

Különösen a búskomorságra hajlamosak vegyék ezt szívükre! Nem orvos, üdülés, különféle gyógyszerek szedése hoz szabadulást, hanem egyedül az Úr az, aki felemel minden lesújtottat. (Zsolt. 145,14)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése