2016. július 15., péntek

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

Alfred Christlieb -

"Illés ezt mondta: Nagy búsulásom van az Úrért..., mert egyedül maradtam... Az Úr ezt mondta neki: Meghagyok Izraelben hétezer embert, minden térdet, amely meg nem hajolt a Baálnak." l.Kir. 19,14. 18


 
Illés számára nehéz volt, hogy a megváltozott körülmények között feltalálja magát. Hol van itt Isten vezetése? Illés nem találja.

Istennek azonban megvan a helyes gyógyszere szolgája számára. Arra indítja őt, hogy egész szívét öntse ki Isten előtt. Erre volt Illésnek szüksége.

Mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, ajánljuk a zsoltárénekes tanácsát: "Öntsétek ki előtte szíveteket"! Tegyétek ezt az előtt az Atya előtt, "akiről neveztetik minden nemzetség mennyen és földön". (Ef. 3,15)

Amikor a szomorú emmausi tanítványok elbeszélték levertségük okát, amikor Keresztelő János kételkedő kérdéseit tudtul adta Jézusnak, amikor Mózes Istenhez kiáltott, s gondjait elétárta (2.Móz.15,25; 17,4; 2.Móz.16,4), amikor Ezékiás Sénakhérib fenyegető levelét Isten elé terjesztette (2.Kir 19,14) akkor mindezek már jó úton voltak. Mennyien érezték már, hogy egészen megkönnyebbültek, amikor nehézségeiket Isten szolgáinak elmondták! Mennyivel inkább így van ez, ha Isten atyai szíve elé tárjuk dolgainkat!

Ő a "minden vigasztalásnak Istene".

Ő olyan látást adott Illésnek, amely csodálatosan megerősítette.

Illés nincs egyedül! Hétezer Istenhez hűséges ember van még az országban. Isten ismeri ezeket. Hasonló vigasztalást sokszor adott Isten. Ábrahám a bálványimádó Kánaánban talál egy Melkisédeket! Józsué kémjei Jerikóban egy asszonyt lelnek, aki hisz Izrael Istenében. Jeremiás megtapasztalja, hogy egy szerecsen menti meg Isten megbízásából. (Jer.38.)

Pál Néró udvarában Isten gyermekeivel találkozik, és Korintusban, az erkölcstelenségéről hírhedt világvárosban Istennek kiválasztottja van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése