2016. július 1., péntek

Joyce Meyer: Az elmélkedés sikerre visz

"El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te útjaidon és akkor boldogulsz." Józsué 1,8



Azt tanácsolja a biblia, hogy ha sikeres akarsz lenni és boldogulni szeretnél minden ügyben, akkor elmélkedjél Isten Igéjén, éjjel nappal. 

Mennyi időt szánsz arra, hogy Isten Igéjén gondolkozz? Ha életed bármely területén gondjaid vannak, a kérdésre adott őszinte válaszod elárulhatja a baj okát. 
Életem legnagyobb részében nem foglalkoztatott különösebben, hogy min gondolkodom. Egyszerűen arra gondoltam ami eszembe jutott. Isten még nem mutatta meg nekem, hogy a sátán képes gondolatokat befecskendezni az elmémbe. Nagy része ami a fejemben járt, vagy hazugság volt, amit a sátán mondott nekem, vagy csak egyszerű ostobaság- csupa olyasmi, amire még gondolni is időpocsékolás volt. Az ördög irányította az életemet, mert ő irányította a gondolataimat.
A kételkedő és hitetlen elme:
A kételkedést és a hitetlenséget általában együtt emlegetjük, mintha azonosak lennének. Bár össze is kapcsolódhatnak, de ez két különböző dolog.
"Két úton áll", bizonytalan afelől, hogy melyik úton járjon, olyan hívőkre mondják akiknek kevés a hitük, aggódik, zavart lelkiállapotban van, a félelem és a remény között ingadozik.
Ahogy az ellenségnek ezt a két hatalmas eszközét szemügyre vesszük, láthatjuk, hogy a kételkedés az embert két vélemény között osztja meg, míg a hitetlenség engedetlenséghez vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése