2016. július 6., szerda

Napi áhítat-Építeni hitben a hívőket

Hét témája: A gyülekezet feladatai 
  Olvasmány: Júd 20–25

Az a hitben való építés, aminek fejlődő, kibontakozó és jó hatású élet a következménye. A többi csak hitegetés.



Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által, tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát az örök életre. Könyörüljetek azokon, akik kételkednek, mentsétek meg őket kiragadva a tűzből. Másokon is könyörüljetek, de félelemmel, utálva még a ruhát is, amelyet testük beszennyezett. Annak pedig, aki megőrizhet titeket a botlástól, és dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben, ujjongó örömmel: az egyedül üdvözítő Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által: dicsőség, fenség, erő és hatalom öröktől fogva, most és mindörökké. Ámen.”

Magyarázat

Nem elég, ha miénk a telek, tervezés és építés nélkül nem fog rajta ház épülni. A hitet sem csak megszerezni, építeni kell. Építened kell az istenismeretben, az önismeretben és tevékeny szeretet által. Gyülekezeted rajtad keresztül lehet egyre erősebb lelki otthon mindenkinek, aki oda betér.
Ne csak azzal törődj, hogy megismerd Isten igazságait, hanem azzal is, hogy beépítsd éle­tedbe azokat! Alkalmazás nélkül minden bib­lia­tanulmányozás haszontalan. Aki hallja Jézus beszédeit, és cselekszi azokat, annak fog az élete sziklára épített házhoz hasonlítani. Válaszold meg magadnak, hogy melyik nemrég megértett igazságot kellene kipróbálnod végre gyakorlatban is. Cselekedj, hogy épülhess!
Az építészetben a funkció határozza meg a formát. Ha világos, hogy mire akarod használni az épületet, tiszta lesz az is, hogyan építsd meg. Az emberek esetében azonban ennek pont az ellenkezője igaz. A forma határozza meg a funkciót. Nézd meg, milyennek formált Isten, hogy milyen lelki ajándékokat, szívet, képességeket, személyiséget és tapasztalatot adott neked, és tudni fogod, hogy mit kell kezdened az életeddel.
Törődj mások lelki építésével is! Ahogy bátorítod, építed a másikat, rájössz majd, hogy Isten is úgy épít téged, a vele és embertársaiddal való mély kapcsolatokon keresztül.
(Sinka Csaba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése