2016. június 18., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

-Alfred Christlieb-

  Boldogok ezek a te szolgáid, akik...
 hallhatják a te bölcsességedet. (l.Kir. 10,8)


 Így szólt Sába királynője, aki messziről eljött, hogy megismerhesse Salamon bölcsességét. Sok csodálatos hírt hallott már róla. Ő azonban úgy gondolkozott, hogy csak akkor ismerheti meg igazán Salamon bölcsességét, ha személyesen felkeresi. Így indult el pénzt és fáradságot nem kímélve a hosszú, fáradságos és veszélyes útra.

Az Úr Jézus ezt mondta: "A Délnek királyné asszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetség férfiaival és kárhoztatja őket, mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcsességét, és íme, nagyobb van itt Salamonnál". (Lk 11,31)


És mi? Lélekben és igazságban Jézushoz mentünk már? Ismerjük egyáltalán az Atya vonzását, amellyel a Fiához von (Jn 6,44), s követjük azt? Félünk ezen az úton a szégyentől és fáradságtól? Az utolsó napon ezt nagyon megbánjuk!

A királynő nehéz kérdéseket, rejtvényeket tett fel Salamonnak (1. v.). Nem hiábavaló rejtvények voltak ezek, mint amilyenek az újságokban vannak, hanem az élet nagy kérdései, amivel nem volt tisztában.

Végső soron minden idők minden emberét foglalkoztatnak ilyen kérdések: "Honnan van a fájdalmas, soha el nem csituló vágy, a belső üresség, az elégedetlenség?" "Miért bukunk el mindig a bűn elleni harcban?" "Soha nincs teljes győzelem?!" "Miért van a testi szenvedés?" "Miért nem felel Isten a könyörgéseimre?" "Miért éppen nekem kell ennyit szenvednem?"

Ha Jézushoz megyünk, ilyen feleleteket kapunk: "hogy el ne bizakodjam, tövis adatott testembe". "Én mindenkor Veled vagyok, Te fogod az én jobb kezemet". "Nagy örömest dicsekszem az én erőtlenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem". "Ahol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik".

Boldog, aki megtanulja ezeket az igazságokat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése