2016. július 2., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

Alfred Christlieb-

   Akkor alászállt az Úr tüze és megemésztette az égőáldozatot, a fát, a köveket és a port, és felnyalta a vizet, amely az árokban volt. Amikor ezt látta az egész sokaság, arcra borult és ezt mondta: Az Úr az Isten! Az Úr az Isten! l.Kir 18,38-39





A mi korunk némely vonatkozásban hasonlít az Illés korához. A legtöbben hátat fordítottak annak az Istennek, aki a Szentírásban kijelentette magát. Van-e olyan eszközünk, mint Illésnek, hogy az embereket a hitetlenség veszedelmességéről és a hit igazságáról meggyőzzük? Van!

Jóllehet Isten ítéletét mennydörgésekben és villámlásokban nem tudjuk előidézni, mégis munkálkodhatunk Illéshez hasonlóan. A nép a Kármelen azért jutott hitre, mert látott egy embert, aki hittel imádkozott és meghallgatást talált. Hittel való imádságot és annak Istentől való meghallgattatását ma is megtapasztalhatják emberek. Vannak még igazi imádkozók, akik hittel hívják Istent segítségül és Isten látható módon meghallgatja őket. Egyetlen ilyen imádkozó többet ér ma is, mint több száz hamis próféta. Az az élet, amely bizonyítja, hogy Isten imádságot meghallgató Isten, még mindig mély hatást gyakorol a tévelygő és kétfelé sántikáló lelkekre.

Aztán, nekünk is adott Isten mennyei tüzet, ami hathatósan munkálkodik. A Szentlélek tüze ez. Ő ég ma is mindazok szívében, akik élő kapcsolatban vannak az Úr Jézussal! A szájukban lévő Ige tűzzé lesz, amely másokban is világosságot gyújt, és belsőleg legyőzi őket. (Jer. 23,29) A Szentlélek megfeddi és meggyőzi ma is a szegény, vak világot, mint azokban a napokban, amikor a tanítványokra kitöltetett.

Ha azt akarjuk, hogy segítségükre legyünk a hitetleneknek és eltévedteknek, akkor adjunk helyet szívünkben a Szentlélek Úristennek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése