2016. július 9., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

Alfred Christlieb-

 Akháb elbeszélte Jézabelnek mindazt, amit Illés cselekedett... És követeket küldött Jézabel Illéshez mondván: Ezt cselekedjék velem az istenek és úgy segéljenek, ha holnap ilyenkor úgy nem cselekszem a te életeddel, mint ahogy te cselekedtél azokéval...   l.Kir. 19,1-2
   
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmh1uxbftCuBt87wRTowWYHa84es3mF3BPSgcWFbGAN5zuzPl-9oGuIX1KHphlaSMCczq-L3Pzh-PvnBiq-jb0L6xbkZVq9QvbqOyiYfrTY07UEmMh3cVWLJeMN4jJnpnbIUGpNupmTSs/s1600/dics%C5%91s%C3%A9ges+kegyelem.jpg

Nagyon jelentős, hogy milyen egy-egy ember viszonyulása Isten áldásaihoz! Akháb a Kármelen az élő Isten csodatételét élte át. Isten prófétája barátságos volt hozzá. Isten kegyelemből a büntetést túláradó áldássá változtatta.

Akháb rövid ideig Illés közelében lehetett, s meg kellett volna éreznie Isten Lelkének jelenlétét. De ő elzárkózott ezelől, hátat fordított a prófétának és sietett haza istentelen feleségéhez. Beszámolt neki arról, ami a Kármelen történt, de ezt úgy tette, hogy azzal nem hitetlen feleségét akarta megnyerni Istennek, hanem annak pusztító befolyása alá került ismét. Akhábnál láthatjuk, hogyan veszítheti el mindjárt az ember Isten áldását. Szolgáljon ez figyelmeztetésünkre!

Még ennél is gonoszabb Jézabel magatartása. Lelkiismeretét mélyen megérinthette volna mindaz, amit arról hallott: mit tett Isten a Kármel hegyén. Isten mindenhatósága éppoly nyilvánvalóvá lett előtte, mint a Baál bálványisten tehetetlensége.

Ha valaha, akkor most ütött megtérése lehetőségének órája. Jézabel példája azonban azt mutatja, hogy az ember tudatosan elzárkózhat Isten áldása elől. Harag és düh töltötte el szívét. Isten kegyelmének napja Jézabelnél Illés elleni pokoli gyűlölettel végződött.

Jaj annak, aki ilyen élmény ellenére is istentelen marad!

Volt, aki átélte Lázár feltámasztását és arról tanácskozott, hogyan kellene Jézust megölni! Volt, aki átélte a pünkösdöt és kigúnyolta az apostolokat.

Isten őrizzen meg bennünket ilyen magatartástól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése