2016. július 9., szombat

Napi áhítat-Jót tenni a testvéreinkkel

Hét témája: A gyülekezet feladatai 
  Olvasmány: Gal 6,9–10

A hívő testvérek iránt jóságosnak lenni azért elsődleges, mert ők közel vannak hozzánk. De másokról sem feledkezhetünk meg!



„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Magyarázat

Nem azért teremtette bennünk Krisztus az új embert, hogy önmagának tetszelegjen, hanem valami egészen gyakorlati célból: jó cselekedetekre. Ez az új élet abban válik nyilvánvalóvá, hogy megszabadulsz végre önmagadtól és a magad problémáitól, tehát a legnagyobb akadályaidtól, gátlásaidtól. A jó cselekedet tehát mindig válasz, következmény, gyümölcs. Előbb el kell ültetni a fát, néhány évig gondozni, aztán majd gyümölcsöt terem. De csak ha jó a fa, akkor terem gyümölcsöt. Pontosan ezért ültették el, hogy teremjen. Azért igazít meg Isten minket és ad új életet, hogy azokat a jó cselekedeteket tudjuk elvégezni, amelyeket ő készített el a számunkra.
A jó cselekedet nem egy pluszteljesítmény a kötelező munkán felül, ami valami szép glóriát von a fejünk köré. Inkább az, hogy amit teszek, azt jól cselekedjem, amit dolgozom, abban ne legyen hiba, az kifogástalan legyen, azt ne utáljam, hanem szeressem! A gyülekezetben is így végzek el mindent.
Az egész élet egy nagy alkalom bizonyságot tenni szóval és tettel arról, hogy Krisztus valóban Úr e világon, és az ő feltámadásában valóban elközelített az egész világ újjáteremtése. Az ilyen alkalmak kihasználása az igazi jó cselekedet. Mit szeretnék inkább az életben: adni vagy kapni?
(Sinka Csaba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése