2016. június 1., szerda

Andrew Wommack-Jézus elment, a Pártfogó eljött

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. (János 16:7)


Az a görög szó, amit “jobb nektek”ként fordítunk a következőt jelenti: “előnyös, hasznot hajtó“. Hogy lehet bármely helyzet előnyösebb, vagy hasznosabb Jézus jelenléte nélkül? Amikor Jézus fizikai testében járt ezen a földön, számos fizikai korlát vonatkozott rá. Példának okáért, nem lehetett minden egyes tanítványával együtt minden időben. A Szent Szellem szolgálatán keresztül viszont ez lehetséges a számára.
További előnyei vannak számunkra, hogy a Szent Szellem bennünk van azzal összehasonlítva, hogy Jézus fizikai testében van együtt velünk.
 Ahelyett, hogy EGY Jézussal kellett volna foglalkoznia, Sátán “120 kis Krisztust” talált Pünkösdkor (a keresztény szó szó szerinti fordítása), akik kijöttek a felházból, és további háromezren születettek újjá aznap Péter prédikációját követően.
Jézus úgy tanította a tanítványokat, ahogy egyetlen tanár sem tudta, mégis, nagyon kevés megértésük volt, mivel nem születtek még újjá.
A Szent Szellem eljövetele után elvezette őket minden igazság ismeretére, és még a jövőben megtörténő dolgokat, eseményeket is megmutatta.
Az előnyöket úgy lehetne összefoglalni, hogy Jézus hatalma teljessé vált (Máté 28:18) és többé már nem szorítkozik egyetlen fizikai testre.
Nem élhetünk győzelmes és kielégítő keresztény életet anélkül, hogy ne támaszkodnánk pillanatról pillanatra, óráról órára, napról napra a bennünk élő Szent Szellemre.
A keresztény élet nem csupán nehéz, de egyenesen lehetetlen Isten bennünk lévő élete és ereje nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése