2016. június 7., kedd

Dr. Kováts György-AMIT SOHA NEM TÉVESZTÜNK SZEM ELŐL..


AMIT SOHA NEM TÉVESZTÜNK SZEM ELŐL... (1)
Sok idő telt már el azóta... sok áramlat keletkezett... sokan sok mindent mondtak... és a történelem is sok szomorú ténnyel szembesített bennünket. De mégis, SOHA nem veszítjük szemünk elől - MINDENÜNK Tőle van. Abból, amit Jézus Krisztus megtett a golgotai kereszten.
Kol 1,21-22. "Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek voltatok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis MEGBÉKÉLTETETT. Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állítson titeket Ő maga elé..."
Bármit tettek és tesznek is az emberek, bármilyenné teszik is az üzenetet, bármit hallgatnak is el belőle, bármilyen módon próbálják is átszínezni - a középpontban az Evangélium áll. A győzelem híre. Az, ami Jézusról szól, az, amit Ő tett, a megváltás örömüzenete.
MEGBÉKÉLTETETT.
1./ Korábban háború volt. (Én is emlékszem - bár Istenről beszéltem - mindig megpróbáltam kimagyarázni mindent, ami arról szólt volna, hogy én a magam útján járok, Isten nélkül élek ebben a világban... És tettem, amire ösztöneim, vágyaim, lázadó természetem vitt... és a környezetem, akiket szintén ezek vezettek.)
Háború Istennel, az Ő akaratával és az Ő igazságával. Háború, amit már őseim kezdtek, ember-emlékezet óta folytattak, és amit továbbadtak nekem is, és ha nem békéltet meg Magával az Úr Jézus, én, magamtól, csak szomorkodhattam volna életem végén, de nem változik meg semmi!
Ő BÉKÉLTETETT MEG...
"Titeket is, akik hajdan elidegenültek és ellenségek voltatok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt..."
Engem is.
Mindannyiunkat, akik felismertük, hogy szükségünk van rá.
Mindannyiunkat, akikben megjelent a vágy, hogy megtörténjen.
Mindannyiunkat, akikért imádkoztak mások.
Mindannyiunkat, akikkel megtörtént a csoda, hogy ÉRTELMÜNK, (bensőnk, a "nousz" - ahogy a görög nevezi) ÁTFORDULT ("methanoia" - a "nousz" "metha"-ja - vagyis a bensőnk teljes megfordulása).
Ez CSODA, minden egyes ember életében.
Ez a megbékéltetés beköszönése az életedbe. Egy benső átfordulás, a megtérés, a gondolkodás megváltozása. Ebben Ő lesz az első az életedben, Jézus, Aki ezt megtette veled.
És Őhozzá igazodik minden.
Ez a CSODA, ez a benső megváltozás.
Egyáltalán nem természetes ezen a világon. Minden egyes esetben: CSODA. Isten munkája az emberi szívben - amihez persze te is kellesz. Nélküled, ellenedre, ez nem megy végbe.

****************************

AMIT SOHA NEM TÉVESZTÜNK SZEM ELŐL... (2)

 

A megbékéltetés Isten ajándéka, ami CSODA, amikor az ember életében megvalósul.
Kol 1,21-22. "Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek voltatok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis MEGBÉKÉLTETETT. Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állítson titeket Ő maga elé..."
Tények.
1./ Háború volt.
Mindenki, aki erre a földre születik, háborúba születik. Isten-ellenes társadalomba, Isten-ellenes gondolkodásmódba. Lehet, hogy tanítják a jóra, de a bensője, minden embernek lázad, Isten ellenére rendezkedik be.
2./ A megbékéltetés szükséges volt.
Mi magunk ebből nem tudtunk kijönni. Ki jobb, ki kevésbé jobb életet éltünk, de szükségünk volt valamennyiünknek arra, amit Jézus megtett. A megbékéltetésre.
3./ Elidegenültek és ellenségek voltunk.
Ez a gonosz cselekedetekben, és még inkább, a gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelemben öltött testet az életünkben. Ha nem születek újjá, a mai napig így vagyok. Miután újjászülettem, az új élet, bennem, ami Istentől van, Isten országát hozta közel, egy új gondolkodást munkál. Innen a változás. A megtérés és az újjászületés hozta közel a megbékéltetést az életemhez.
4./ Most "MÉGIS" megbékéltetett.
MÉGIS. Mégis. Mégis.
Nem azt látta szeme előtt, amilyen voltam, amiben voltam (voltunk), hanem mást.
A megbékéltetés Istentől indult ki. Az Ő végtelen szeretetéből. Szerelméből. Ez az Ő csodálatos lelkülete, amivel túllátott azon, milyen vagyok, mit tettem, miben gyönyörködtem, milliárdnyi embertársammal együtt.
Nem az számított, hogy idegenek vagyunk, hogy nem szeretjük Őt, hogy másokkal cicázunk és másban gyönyörködünk, pont abban, ami Neki fáj.
Nem ez számított, nem a paráznaság, a szenny, az erőszak és a sötét és gonosz feltételezések, a gyanakvás, a lázadás és a lázítás. Nem.
Egy valami számított: az, hogy az Övéi vagyunk a teremtés alapján, az Ő képére és hasonlatosságára teremttettünk, az, hogy Nélküle SOHA nem menekülhetnénk meg, és hogy SZÜKSÉGÜNK van Rá.
Ez számított. Ez az irgalmasság, amiből fakad a MEGBÉKÉLTETÉS. Mert a megbékéltetésnek nagy ára volt...
Uram, köszönöm. Köszönöm. Köszönöm, hogy ilyen vagy. Hogy ez számít Neked, hogy nekünk szükségünk van Rád, és megindul a szíved, megindulsz cselekvésre, mert Te ilyen vagy, és mi Hozzád tartozunk, nem csak a teremtés jogán, hanem a megváltás által, a megváltás jogán is. Jogod van hozzánk, és mi nem tartjuk vissza magunkat, hanem odaadjuk a Veled való közösségre, mert Te vagy a mi Megváltónk, és szeretsz, és Neked van egyedül jó terved, a legjobb, amit el lehetne gondolni, és Te fizetted meg az árat, és Te vagy az Isten, Aki mindent, és mindenkit megalkottál. Köszönjük, és köszönjük, hogy nem dobtad el az ellenséges embert, az idegent, akinek elméje gonoszban gyönyörködött. Nem vetettél el, hanem türelmes voltál, és még most is türelmes vagy. Köszönöm, köszönjük, és legyen a Te munkád, szereteted, és annak kiáradása, áldott. Ámen.

********************************

AMIT SOHA NEM TÉVESZTÜNK SZEM ELŐL... (3)

 

Az egyik legnagyobb örömüzenet - a "MÉGIS" - az, hogy ennyire szeretett, szeret, és mindent megadott azért, hogy Vele közösségben legyünk! Ámen.
Kol 1,21-22. "Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek voltatok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis MEGBÉKÉLTETETT. Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állítson titeket Ő maga elé..."
HOGYAN történt a megbékéltetés?
1./ Az Ő emberi testében - az Ige testté lett. Eljött. Azért, hogy meghaljon.
2./ A HALÁL által. Ez volt, amivel legyőzte a gonosz. "Hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma volt a halálon, tudniillik az ördögöt..." (Zsid 2,14-15).
3./ A halál után jön a feltámadás. Ő feltámadt, és így tudja odaadni neked mindazt, amit elvégzett. Az új élet útján, az újjászületés által, ami beköltözik a szívedbe, amikor igent mondasz Neki, amikor kinyitod a szívedet Őelőtte, amikor elmondod Neki, hogy bocsánat, hogy szeretnél újat, hogy nem akarsz Nélküle élni, és engeded, hogy Ő bejöjjön, és mindent újjá tegyen.
Az Ő feltámadása és a te újjászületésed ugyanabból a tőből fakad. Az új élet a keresztről jön, ahol Ő meghalt, és a feltámadásból, amit az ördög nem tudott visszatartani. A halál le van győzve. És az ördög minden fegyvere le van szerelve. És Ő az Ő feltámadott életét megosztja veled.
Innen jön az újjászületés. A megigazítás (az Ő igaz élete lett a tiéd), és a megszenteltetés, (az Ige és a Szent Szellem által, s az Ő vére által). Innen jön a megváltozott élet.
Ő ÖNMAGA ELÉ FOG ÁLLÍTANI.
Ez gyönyörű lesz. Megállunk Őelőtte, az Őtőle kapott fehér ruhában, mint szentek, tiszták és feddhetetlenek, és életünk Róla fog beszélni.
Szereted ezt?
Én nagyon.
Hálás vagyok ezért.
Igen, ha végiggondolom, előtte mennyire rugódoztam ez ellen - igen... a Tőle elidegenült gondolkodás, ami egészen másban gyönyörködött, és lázadt, folyamatosan, igen... ez más volt. De most, valami teljesen átformálódott. És ez elindult, amikor Ő kezdett vonni Magához, és teljességre jutott, amikor igent mondtam Neki, és azóta, folyamatosan.
A megváltozott gondolkodásmód, a megváltozott értelem, a megváltozott lelkület, az új élet, CSODA. És Isten ajándéka. Az Ő szerelméből való. A "MÉGIS"-ből. Abból, hogy mindennek ellenére szeretett, szeret, és szeretni is fog.
Adod magad?
Én hálás vagyok, hogy adtam, hogy engedtem, hogy hívhatott, és odavonhatott... Uram, köszönöm Neked. Köszönöm, hogy MÉGIS szerettél, szeretsz, és szeretni is fogsz. Köszönöm, hogy Te változtattál meg, a gondolataimat, a lelkületemet, mindent, amit átformáltál, és formálsz azóta is, folyamatosan. Köszönöm, hogy ezért lett más az életem. Köszönöm Neked. Ámen.
Kol 1,21-22. "Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek voltatok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis MEGBÉKÉLTETETT.
Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állítson titeket Ő maga elé..."
Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése