2016. június 7., kedd

GLORIA COPELAND

Dicsekedj az Úrban!

A reménységben örvendezők, a háborúságban és megpróbáltatásban kitartóak és türelmesek; az imádságban állhatatosak. – Róma 12:12 ¹





Az Ige azt írja, hogy éljünk reménységben és örvendezzünk. Tehát amikor a sátán el akarja lopni a győzelmedet, és azt mondja neked, hogy Isten ezúttal nem fog segíteni, akkor csak gondolj Isten Igéjére, és kezdj el örvendezni.
Örvendezz, mert Őbenne vagy. Örvendezz, mert a mennyország az otthonod. Örvendezz, mert nagyobb Ő, aki benned van, mint az, aki e világban van. Örvendezz! Dicsekedj az Úrban! Az ördög ezt nem állhatja!
„A háborúságban és megpróbáltatásban kitartóak és türelmesek legyetek…” A megpróbáltatás azt jelenti, nyomás alatt lenni. Amikor nyomást érzel, ne add meg magad. Inkább menj a kegyelem trónjához. Menj Isten elé bátran, Jézus nevében, és kérd az Ő segítségét.
Emlékeztesd magad erre: amikor a dolgok nehézzé válnak, éppen akkor nem engedheted meg, hogy háttérbe szoruljon az Ige az életedben! Akkor kell megdupláznod az adagodat belőle, és „állhatatosnak lenned az imádságban”, hogy mozdíthatatlan legyél.
Örvendezz. Legyél türelmes a nehézségekben. Legyél állhatatos az imádságban. Így az ördög semmit nem tud tőled ellopni!
Igei olvasmány: Róma 5:1-5
(¹) Az Amplified Bible, bővített bibliafordítás alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése