2016. június 6., hétfő

KENNETH COPELAND

Gyönyörködj az Igében!

Áldott ember az, aki féli az Urat, és az Ő parancsolataiban igen gyönyörködik. Semmi rossz hírtől nem fél; szíve erős, az Úrban bizakodó. – Zsoltárok 112:1,7 ¹


Akinek szokása, hogy Isten Igéjében gyönyörködik, annak erős lesz a szíve, és katasztrofális helyzetekben is kiegyensúlyozottan meg tud állni.
Az ilyen ember már akkor is eltökélte magát, amikor még nem történt semmi szörnyűség. Már akkor győztes. Az ilyennel nem könnyű elbánni!
Az a szomorú, hogy a legtöbb hívő csak akkor kezdi megalapozni magát az Igében, amikor beüt a katasztrófa. Addig várnak, amíg sarokba nem lesznek szorítva. Aztán hirtelen igazán szellemiekké válnak, elkezdenek böjtölni és imádkozni… és általában rájönnek, hogy az egészet túl későn kezdték.
Ez olyan, mint amikor az ember betörőt talál a házban, és elkezdi keresni a súlyzóit, hogy kellőképpen megerősödjön, és el tudjon bánni vele. Nem fog menni neki! Ha esténként edzett volna a tévénézés helyett, akkor készen állt volna. De így egy fájdalmas vereséggel kell szembenéznie.
Legyél kész, még mielőtt az ördög betör a házadba. Erősítsd meg a szívedet. Kapcsold ki a tévét. Iktasd ki a világ dolgait, amelyek elterelnék a figyelmedet, és helyezd az Igét előtérbe. Most van itt az idő, hogy elkezdd megalapozni magad az Igében!
Igei olvasmány: Jób 22:21-30

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése