2016. június 17., péntek

TANÍTÁSOK- SOHA nem hagylak el...

“SOHA nem hagylak el, sem el nem távozom tőled!”  Zsid. 13:5 (angolból ford.)

                                                                                    
Minden hívő jól értse meg e szavak súlyát, fontosságát, és jól őrizze meg ezeket szívében!
Legyen ez az ígéret mindig közel hozzád, tartsd ezt frissen emlékezetedben – mert egy nap szükséged lesz rá!
Akkor, amikor rajtad ütnek a filiszteusok; a betegség keze ágyba nyom; a félelmek királya a közeledbe férkőzik; és a halál árnyékának völgye feltárul szemeid előtt.
Igen, akkor jön majd el az óra, amikor semmit sem fogsz annyira vigasztalónak találni, mint ezt az igeverset, és semmi sem fog neked akkora örömet okozni, mint az Istennel való közösséged valódi, drága tudata!
Ragaszkodj erősen e szóhoz, hogy “soha”! Ennek súlya ugyanis túltesz az aranyénál. Úgy kapaszkodj ebbe, mint süllyedő ember a kötélbe! Ragadd meg erősen, mint ahogy a katona, akit minden oldalról támadnak, megragadja jó erősen kardja markolatát. Isten ígérte, és Ő meg is tartja azt, hogy “Soha el nem hagylak téged, sem el nem távozom tőled!” 
SOHA! Bár van, hogy a SZÍVED elerőtlenedik, és torkig vagy már saját magaddal is; és a sok kudarcod, meg a gyengeségeid teljesen lenyomnak – ám ez az ígéret kudarcot akkor sem vall, soha! 
SOHA! Bár az ÖRDÖG azt suttogja, hogy “Végül úgyis az enyém leszel, még egy kis idő, és elhagy a hited, és az enyém leszel!” – Ám Isten Beszéde áll ekkor is, rendületlenül! 
SOHA! Amikor a HALÁL hidegsége feléd kúszik, és a barátok már nem tudnak tenni semmit, és elindulsz azon az úton, amelyről visszaút már nincsen – Krisztus akkor sem, ott sem hagy el téged! 
SOHA! Amikor az ÍTÉLET napja eljön, és a könyvek megnyittatnak, és a halottak előjönnek sírjaikból, és elkezdődik az örökkévalóság – még akkor is ez az ígéret fogja a teljes életed súlyát hordozni; Krisztus fogja ekkor is lelkedet erősen tartani!
Ó, olvasó, aki hiszel, bízz hát az Úrban örökké, mert Ő mondja, “Soha el nem hagylak téged!” 
Vesd hát Őreá minden terhedet, és ne félj! Legyen örömöd és dicsekedésed az Ő ígéretében. Örvendezz megvigasztaltatásod erejében!
Mondd hát bátran: “Az Úr az én segítségem, nem félek!” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése