2016. június 12., vasárnap

Joyce Meyer: Vigyázz a gondolataidra!

 "És mondja nekik: Megjegyezzétek, amit hallotok: Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek, sőt ráadást adnak nektek, akik halljátok." Márk 4,24:


 Micsoda nagyszerű ige! Megtudhatjuk belőle, hogy minél több időt töltünk azzal, hogy gondolkozunk az olvasott és hallott igéről, annál nagyobb hatalom és képesség birtokában leszünk, hogy meg is valósítsuk, annál több kinyilatkoztatott ismeretünk lesz arról, ami olvasunk vagy hallottunk. Alapvetően azt mondja nekünk, hogy annyit kapunk Isten Igéjéből, amennyi időt rászánunk. Különösen arra az ígéretre figyelj oda, hogy az amennyit az Igén gondolkozunk, amennyit tanulmányozzuk, meghatározza az erény és tudás mennyiségét, amire így szert tehetünk. 

A legtöbb ember nem mélyed el túlzottan Isten Igéjében. Ennek eredményeképpen értetlenül állnak a ténnyel szemben, hogy nem élnek erősen keresztényekhez illő győzelmes életet. Az az igazság, hogy a legtöbbjük valóban nem fektet túl sok energiát bele, hogy Isten Igéjét tanulmányozza. Lehet, hogy igehirdetéseket hallgatnak cd-ken, vagy alkalmanként olvassák a bibliát, de nem kötelezték el magukat amellett, hogy az Igét az életük fontos részeként kezeljék, beleértve azt is, hogy időt szánjanak a róla való elmélkedésre. A test alapvetően lusta és sok ember a semmiért is kapni akar valamit (erőfeszítés nélkül), de ez tényleg nem így működik. 
Ismétlem, mindenki annyit nyer az Igéből amennyit (időt, gondolkodást) hajlandó ráfordítani. Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése