2016. június 10., péntek

Kenneth & Gloria Copeland- Fejleszd ki a szeretetet

És ez a szeretet abban áll, hogy az Ő parancsolatai, rendelései, utasításai, tanításai szerint és azok által vezérelve járunk és élünk. Ez a parancsolat, amint kezdettől fogva hallottátok, hogy szeretetben járjatok, a szeretet vezéreljen, és azt kövessétek. – 2 János 1:6 ¹


Egyszerű a képlet: Isten azt mondja, az a szeretet, ha megtartjuk az Ő parancsolatait. Ez a szeretet definícióját egyből világossá teszi. De Isten többet tett annál, mint hogy meghatározta a szeretet fogalmát számodra. Útmutatásokat adott neked, hogy tudd, hogyan szeress úgy, ahogy Ő. Isten az Igéje által fekete-fehér használati utasítást adott a szeretetben járáshoz. Annyit kell tenned, hogy követed azt, és akkor szeretetben fogsz járni.
Ha Jézus Krisztust az életed Urává tetted, akkor megtetted az engedelmesség első lépését. Isten szeretete megszületett benned. De ha nem teszel lépéseket, hogy kifejleszd, ez a szeretet rejtve marad benned. A szeretet hasonlóan működik, mint a hit. A szeretet is az Ige ismerete által aktiválódik.
Kövesd a szeretet azáltal, hogy megvallod Isten Igéjét, és cselekszel az alapján a mai napon. Ahogy elmélkedsz ezeken az igeverseken, lásd magad úgy, hogy a szeretet életét éled! Lásd magad úgy, hogy Jézus parancsolataival összhangban élsz, és azok irányítanak. Fejleszd ki a szeretetet, amit Ő elrejtett a bensődben.
Igei olvasmány: 1 János 2:3-11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése