2016. június 12., vasárnap

Kenneth & Gloria Copeland- Úgy játssz, hogy nyerj

Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!– 1 János 5:5


Gyakran hallom ezt az emberektől: „nem az számít, hogy nyersz vagy veszítesz, hanem hogy miként játszol.” Ez ostobaság. Ha jól játszol, akkor nyersz!
Minden edző azt mondja, hogy ha jól játszol, akkor egyúttal győztes hozzáállásod is van. Ezt akarja tőlünk Isten is – legyen olyan nagy hitünk Őbenne, hogy hittel elvárjuk, hogy Ő minden akadályt eltávolít, amit az ördög elénk hoz, és elvárjuk, hogy nyerjünk az élet játékában.
Nem mindig könnyű ezt a mentalitást felvenni. Annyira hozzászoktunk a kudarchoz, hogy teljesen meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat. Az efézusi levélben Pál azt mondta a gyülekezetnek, hogy újítsák meg az elméjüket. Meg kellett változtatniuk a hozzáállásukat, meg kellett újítaniuk az elméjüket aszerint a tény szerint, hogy Jézus legyőzte a világot.
Ha még nem tetted meg, akkor ez rád is vonatkozik! Ki kell fejlesztened egy dicsőséges bizodalmat, ami azt mondja: „Hé, ördög, én győztes leszek, és sehogy nem tudsz megállítani!”
„De Copeland testvér, te nem ismered a problémáimat.”
Igen, ez így van, de Jézus ismeri, és Ő azt mondta, örvendezz, mert Ő békességet tud adni a megpróbáltatás közepette is. Azt mondta, hogy amikor a sátán minden erejével ellened jön, te bízzál, mert Jézus már legyőzte őt, és te is le tudod győzni!
Az 1 János 5:5 így fogalmaz: „Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!”
Tudod, mit jelent ez az igevers? Azt, hogy ha újjászületett hívő vagy, akkor teljes jogod van a győzelemre, arra, hogy a gonosz világot legyőzd. Gondolkodj el ezen. Elmélkedj rajta. Kezdj el kifejleszteni egy győztes hozzáállást!
Igei olvasmány: Róma 8:29-39

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése