2016. június 10., péntek

Ellen G. White: Áhitatok-KRISZTUS PÉLDÁZATAI

Nicelife könyvajánló-


Az evangéliumokban az egyik legérdekesebb szerepet a pédázatok játszák. Hogy miért? Mert a legrövidebb, legérthetőbb módon tárják fel Isten nagy igazságait az érdeklődő embernek. A szerző ezeket a példázatokat csoportosítja, hogy lelki mondanivalójukat még érthetőbbé téve tárja Isten igazságait az olvasó elé.

A könyv Jézus Krisztus tanításait akarja mélyen gyakorlati módon megismertetni az olvasóval. Jézus Krisztus nem elvont, filozofáló módon mutatta be hallgatóinak az Isten országáról szóló tanításait, hanem egyszerű, a mindennapi életből, természetből vett hasonlataival. E, G, White a mai emberhez is közel valóvá tudta tenni a mindennapjaink kérdéseire adott evangéliumi válaszokat. 

Nem csupán az egész könyvet végigolvasva értékes e könyv, hanem egy- egy fejezet is olyan lelki élményt nyújt, mintha végig olvastuk volna a könyvet. Ajánlom akkor is amikor csupán rövid időnk van olvasni, e könyv egy-egy fejezete is egészen közel hozza hozzánk Jézus Krisztust, egyben mindenapjainkra szóló hasznos tanácsokkal lát el.


Részlet
" A magvetőről szóló példázatban Krisztus a mennyek országát és a nagy Magvetőnek népe érdekében végzett munkáját szemlélteti. Miként a magvető "kiméne vetni", Krisztus is lejött a földre, hogy itt a mennyei igazságok magvát hintse. A példázatok is olyan magvak, amelyekkel kegyelmének legdrágább igazságait szórta.
A magvetőről szóló példázatot egyszerűsége miatt nem értékelték kellőképpen. Krisztus a földbe vetett valóságos magvakról akarja figyelmünket az evangélium magvára irányítani, amelynek elhintése nyomán emberek térhetnek Istenhez.
A menny Királya azért adta nekünk a parányi magról szóló példázatot, mert az igazság magvetését is ugyanazok a törvények szabályozzák, mint a földbe vetett magvakét. A Galileai-tenger partján lelkes, vágyakozó tömeg gyűlt össze, hogy lássa és hallja Jézust. Voltak közöttük gyékényen heverő betegek is, akik arra vártak, hogy betegségükkel Jézushoz fordulhassanak.
Krisztusnak Istentől kapott joga volt, hogy enyhítse a bűnös emberiség szenvedéseit. 
Krisztus megdorgálta a betegséget: életet, egészséget és békességet árasztva maga körül. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése