2016. szeptember 23., péntek

Köszöntünk Szent Szellem!- A SZÍVBE ÍRT LEVÉL

"Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva; és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira." (2Kor 3:3; új protestáns fordítás)

Elizabeth Pilenko gazdag, arisztokrata orosz családban nőtt fel a XX. század elején. Egyházában hallott Jézusról szóló tanítást, de az egyház gazdagságát képtelen volt összeegyeztetni azzal a ténnyel, hogy szegények ezrei halnak meg télen az éhség és kihűlés következtében. 18 éves korában a szentpétervári egyetem hallgatójaként tudomást szerzett a kommunista forradalom előkészületeiről, de a cári hatalom megdöntése után kiábrándult, és Franciaországba szökött.
Szegénységben és nyomorban töltött párizsi évei alatt Elizabeth Isten felé fordult, és a Szentlélek csodálatos levelet kezdett írni szívébe. Visszatért ősei hitéhez, és az orosz ortodox egyház egyik kolostorának apácája lett, nevét pedig Maria nővérre változtatta. Végül sikerült annyi pénzt összegyűjtenie, hogy egy kis kórházat hozzon létre Párizsban, ahol árvákról és végső stádiumban lévő betegekről gondoskodott.
A 2. világháború idején a nácik elfoglalták Franciaországot, és Maria nővér zsidókat bújtatott el a kórházban, de a Gestapo rajtaütött, és letartóztatták. A ravensbriicki női koncentrációs táborban raboskodott, ahol rengeteg lehetősége adódott, hogy bizonyságot tegyen a Szentlélek végtelen hatalmáról. Nagyon kevés asszony élte túl Ravensbriick szörnyűségesen embertelen körülményeit. A feljegyzések szerint több mint 95 000 nő halt meg ott, köztük Corrie ten Boom nővére, Betsy is.
"1945-ben történt, hogy egy napon felsorakoztatták a női rabokat a gázkamrák előtt, s ott várták sorsukat, amikor egy fiatal lány félelmében sikoltozni kezdett. Két őr fenyegetően felé indult, mire Maria nővér odarohant, és átölelte a kislány vállát. Így szólt hozzá: 'Ne félj! Látod, veled jövök!' " Bár Maria nővér fogvatartói állították, hogy halála tévedés volt, mi azonban ámulattal olvassuk azt a szeretetteljes levelet, amit a Szentlélek írt ennek az orosz apácának a szívébe.
Imádság a mai napra
"Bármilyen levelet írsz is a szívembe, Uram, engedd, hogy Jézus teljes dicsőségét sugározza!"

Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése