2022. február 21., hétfő

💥Van erőm💥

A boldogság Isten csodálatos ajándéka, amelyet megosztott velünk, emberekkel.
Pál apostolnak egy csodálatos küldetés adatott, és a nehézségei ellenére is igazi örömmel hirdette a Krisztust, a boldog Isten evangéliumát. Igehirdetésére emberi életek változtak meg. Hasonló küldetése volt az ifjú Timóteusnak is, Efézusban. Pál biztatásként írja ezeket a szavakat az ifjúnak, hogy örömmel végezze feladatát, még ha olykor akádályokba is fog ütközni, de az Úr vele lesz.
Úgy gondolom, hogy a boldogság szó nem szorul magyarázatra, ám kevés alkalommal olvashatunk a Bibliában a boldog Istenről.
Mielőtt rátérnénk a lényegre, hadd kérdezzem meg: Boldog vagy? A jelenlegi helyzetben, a gondjaiddal, fájdalmaiddal együtt boldog vagy?
Amikor Jézus elmondja, hogy kik az igazán boldog emberek, akkor ugyan azzal a kifejezéssel él, mint Pál ebben a levélben. Jézus a Máté evangéliuma 5. fejezetében elmondja, hogy kik a boldogok, de Istenre irányítja a figyelmet. Mert a boldogság, amit olyan sokszor megtapasztalunk a hétköznapokban, Istentől származik.
Ez az Ő csodás ajándéka nekünk.
Az evangélium azt hirdeti, hogy kicsoda Isten és mit tett értünk. Szerény véleményem alapján Isten boldog, ha ránk néz és azt látja, hogy gyermekei szeretetben, békességben élnek, teljesítve akaratát.
A zsoltáros a következőképpen fogalmaz: „Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.”(Zsoltárok 18,20)
Elmondhatod tehát, hogy a Mindenség Ura gyönyörködik benned, és boldog, hogy az Ő gyermeke vagy.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése